За първи път в най-новата си история Общинския съвет в

...
За първи път в най-новата си история Общинския съвет в
Коментари Харесай

Общинският съвет в Монтана проведе закрито заседание

За първи път в най-новата си история Общинския съвет в Монтана организира закрито съвещание. Причината е изключителното състояние в страната поради епидемията от ковид. В огромната зала на Младежкия дом, подредени през два метра един от различен, съветниците разгледаха точките от дневния ред при изключителни ограничения, описа ръководителят на общинския съвет инж. Иво Иванов:
"Беше основана организация съгласувана от РЗИ. Имаше оптимално разстояние от консултант до консултант, с раздадени персонални защитни средства, с дезинфектанти, с влизане на компанията, която дезинфектира целият поток, където се организира сесията и оптимално проветряване. Няма причина да спрем, прави чест на сътрудниците, че бяха виновни.
Съветниците са приели доклада на общинския бюджет за 2019 година, общинския дълг, прогнозата за постъпленията от локалните доходи за интервала 2021 – 2023 година и разноските за локални действия. Няколко са докладните за кредитиране от фонд ФЛАГ за съфинансиране на планове, импортирани от кмета Златко Живков.
"Проектите на този стадий са свързани с фонда на общините. Ние имаме задължения по 19 плана. В този интервал тези задължения не престават и остават. Ние сме длъжни да се разплатим по просветителна инфраструктура, намираме се в подобен интервал. В момента страната работи на по различен ход, само че ние не може да спре работа никога. "
Обсъдена бе и смяна в наемните цени на общинските парцели. Последната разпоредба за това е от 2005 година. Съветниците одобриха комплексната стратегия на общината за понижаване на фините прахови частици за интервала 2019-2023 година. В дневния ред бяха включени и годишните доклади на всички общински компании и предприятия. На закритото съвещание като общински консултант се закле Мартин Бориславов, който влиза на мястото на назначената за зам. регионален шеф Десислава Димитрова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР