Три дела срещу България в Страстбург завеждат обвиняемите за хакерската

...
Три дела срещу България в Страстбург завеждат обвиняемите за хакерската
Коментари Харесай

Обвиняемите за хакерската атака срещу НАП съдят България в Страсбург

Три каузи против България в Страстбург завеждат обвинените за хакерската офанзива в Национална агенция за приходите, заяви bTV.

Отделно компанията майка на " ТАД Груп " завежда арбитражен иск за нанесени вреди върху комерсиалната марка. Това сподели Георги Стефанов, който е юрист на Иван Тодоров.

Делата на обвинените са за нарушение на тяхната хипотеза за невиновност, изясни юристът. Фирмата майка ще съди страната ни за нанесени вреди.

" Има спогодба за отбраняване на задграничните вложения, по която България е страна и тя е длъжна да ги пази и да не нарушава, каквито са на " ТАД Груп " в тази ситуация. Съответно всички загуби ще бъдат предявени пред Вашингтонския търговски арбитраж, където е подсъдността по този вид искове ”, изясни Георги Стефанов.

Според отбраната на Иван Тодоров Кристиян Бойков е имал информация кой нападна сървъра на Национална агенция за приходите много по-рано. Заради това Тодоров е подал молба също да участва на разпита на Бойков пред арбитър.

" Просто с една ключова дума " администратор, администратор " всеки може да го направи през браузера си, не е належащо да употребява специфичен програмен продукт за това. Има едно лице, което е декларирало в групови чат, че е направило това нещо. Аз не го видях, влязох в този чат, станах част от него. Доколкото разбрах от отбраната на Кристиян Бойков, има го непокътнат на скрийн шот ", сподели още Стефанов.

Ако от прокуратурата не позволен такива разпити, ще се премине към искове пред съда за изменение на ограниченията за неотклонение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР