Апартаментните хотели да бъдат облагани с такси, предлага партията на

...
Апартаментните хотели да бъдат облагани с такси, предлага партията на
Коментари Харесай

НФСБ внесе предложение за данъчно облагане на апартхотелите

Апартаментните хотели да бъдат облагани с такси, предлага партията на вицепремиера Валери Симеонов " Национален фронт за избавление на България ". Нейните депутати внесоха в Народното събрание предложение за съответните законови промени. Според вносителите, по този начин ще бъде решен казусът с нелоялната конкуренция в региона на туристическите услуги. 

Борис Ячев от НФСБ, които са част от групата на " Обединени патриоти ", уточни, че стягането на данъчния режим е по искане на туристическия отрасъл, защото апартхотелите са отвън данъчното облагане.

" В същото време те употребяват ресурса на съответния курорт - плажове, ски-влекове, писти, лифтове и по този начин нататък, за които съответната община или страната заплаща разноски за тяхната поддръжка ", съобщи Ячев.

Според плановете на вносители с въвеждането на таксата ще си обезпечат към 200 милиона лв. спомагателни приходи за курортните общини. Законът ще засегне единствено обектите, които не са главно жилище за данъчно задълженото лице, прецизираха още вносителите. Промените в Закона за локалните налози и такси срещат поддръжката на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и партия " Воля ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР