Успешно завърши най-мащабното спортно студентско събитие - Национална универсиада София

...
Успешно завърши най-мащабното спортно студентско събитие - Национална универсиада София
Коментари Харесай

НСА комплексен шампион на Национална универсиада София 2018

Успешно приключи най-мащабното спортно студентско събитие - Национална универсиада София 2018. Мероприятието се организира в дните 11-17 май и включваше финалите в 15 типа спорт, с присъединяване на близо 1 500 студенти от 25 университета. Председателят на многоспортова университетска федерация АУС " Академик ", доцент Златко Джуров, закри най-голямото спортно събитие в студентския спорт.

" Това, което вършим, се дължи най-вече на вас, студентите. Достигнахте до призовите места почтено, със спортна чест и в името на университетския спорт! Огромно благодаря и на академичната спортна общественост, ректорите, спортните педагози от университетите, съдии и всички вие, сътрудници, които в дух на единство и в името на просперитета на университетския спорт направихте това мероприятие допустимо! ", съобщи при закриването президентът на АУС " Академик ".

Доц. Златко Джуров даде обещание, че идната Национална универсиада ще бъде още по-добра и сполучлива. " Радостно е, че има такава организация в България, която да развива спорта за студенти. Тя е на европейско равнище, тъй че ние, от Министерство на младежта и спорта, я поддържаме и ще продължаваме да я поддържаме ", съобщи от своя страна Венцислав Игнатов, шеф Дирекция " Спорт за учащи и спортни учебни заведения ".

По време на закриване на Универсиадата, с почетен знак за необикновен принос и поддръжка в развиването на студентския спорт в България бяха наградени: проф. Кирил Андонов, доцент доктор Ирен Пелтекова, доцент Петър Зографов, Венцислав Игнатов, Делчо Илчев, проф. Йордан Иванов, доцент доктор Цветан Коцев, Георги Игнатов и доцент Златко Джуров.

С общо 111 медала, извоювани в разнообразни дисциплини, Национална спортна академия " Васил Левски " още веднъж е сложен първенец. Най-добрите студенти спортисти от Академията показаха почтено своя университет, завоювайки 53 златни, 31 сребърни и 27 бронзови медала. Софийски университет " Св. Климент Охридски " остана втори в класирането - с 14 златни, 22 сребърни и 22 бронзови медала. Студентите от Университета за национално и международно стопанство също демонстрираха отлични резултати и състезателен хъс и се подредиха на трето място в комплексното класиране. Те си потеглиха със 7 златни, 11 сребърни и 19 бронзови медала.

Организатор на огромното спортно събитие е Асоциация за академични спорт " Академик ", с семейството на НСА " Васил Левски " и партньорството на МГУ " Св. Иван Рилски ", Технически университет, Университет за национално и международно стопанство и Лесотехнически университет. Събитието се провежда под патрона на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както и със съдействието на Министерство на образованието и науката, Столична община, Община Студентска, спонсори и другари на студентския спорт в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР