Подготвя се трета среща на лидерите на Северна и Южна

...
Подготвя се трета среща на лидерите на Северна и Южна
Коментари Харесай

Нова среща се подготвя между лидерите на Северна и Южна Корея

Подготвя се трета среща на водачите на Северна и Южна Корея, предава AFP, представена от " Фокус ". Разговорите на високо ниво в понеделник, които се организират в северната част на Демилитаризираната зона, бяха препоръчани от Севера предходната седмица, когато те отхвърлиха налагането на наказания от Вашингтон.

" Ще създадем обзор на цялостния прогрес в реализирането на Декларацията от Панминджон и ще обсъдим идващите стъпки ", съобщи пред кореспонденти министърът на обединяването Чо Мьонг-йон, който управлява делегацията на Юга. " Бяха обменени гледни точки и във връзка с есенната среща на върха, контрактувана в декларацията ", добави той.

Двете Кореи се съгласиха импровизирано, че срещата на върха ще се състои в Пхенян в края на този месец или при започване на септември, заяви в понеделник организация Yonhap, без да цитира източник.

Чо позволи опцията Пхенян да повдигне въпроса за глобите на юг и сподели: " Ще разбираем нашата позиция на север ".

Бързото доближаване сред двете страни, което стартира тази година, проправи пътя за среща сред Ким Чен-ун и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Сингапур през юни. Трансграничният продан сред двете Кореи доста се е нараснал от този момент, като съседите възнамеряват да провеждат обединявания за фамилии, разграничени след войната, идната седмица за първи път от три години. Но даже и когато връзките се усъвършенстваха, бе реализиран нищожен прогрес във връзка с основния въпрос, обвързван с нуклеарното разоръжаване на Севера.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР