Нова Зеландия планира въвеждането на туристически данък и повишаване на

...
Нова Зеландия планира въвеждането на туристически данък и повишаване на
Коментари Харесай

Нова Зеландия ще въведе туристически данък

Нова Зеландия възнамерява въвеждането на туристически налог и повишение на другите такси за задгранични гости, с цел да финансира развиването на инфраструктурата. Островната страна прави това в блян да се възползва оптимално от туристическия взрив.

Числата на туристите, посетили Нова Зеландия, са се нараснали с близо една трета през последните три години – от 4,5 млн. души годишно до 3,8 млн. през април, съобщи AFP. „ Този бърз напредък се отрази на разноските и достъпността на обезпечаваната обществена инфраструктура “, сподели министърът на туризма Келвин Дейвис. „ Много райони се борят да се оправят и незабавно се нуждаят от усъвършенствана инфраструктура, от тоалетни уреди до паркинги ".

От средата на идната година ще бъде натрапен налог от 25 до 35 новозеландски $ (между 17 и 24 щатски долара), а покачванията на цените за имиграционни такси и визи ще влязат в действие през ноември.

Австралийците и множеството страни от форума на Тихоокеанския остров ще бъдат освободени от новите такси.

Туризмът е главен дирек на стопанската система на Нова Зеландия и новият налог се чака да нарасне до 80 новозеландски $ през първата година, което ще бъде разграничено сред туристическата инфраструктура и самодейностите за запазване на природата.

Главната опозиционна Национална партия твърди, че новата данъчна система ще направи Нова Зеландия „ по-малко привлекателна “ дестинация.

От своя страна Дейвис е на мнение, че въздействието на новите такси върху броя на туристите ще бъде минимално.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР