„С премахването на машинното гласуване се посяга на демократичния и

...
„С премахването на машинното гласуване се посяга на демократичния и
Коментари Харесай

Нинова: Ние сме  за модернизация на армията, но не повече от 2% от БВП

„ С премахването на машинното гласоподаване се протяга ръка на демократичния и транспарантен развой на гласоподаване в България. Отнема се правото на хората да гласоподават машинно, което в този момент им е обещано. Смятам, че ръководещите го вършат за манипулиране на изборите, тъй като машините не могат да преправят протоколи и да дописват „ мъртви души”.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в град Шумен.

Тя акцентира, че от левицата ще създадат предложенията си, каквито са правили и до момента, и ще упорстват за изчистване на описите от „ мъртвите души”, да се подсигурява видеонаблюдение, да остане машинното гласоподаване. „ Надяваме се този път да бъдем чути, тъй като това ще бъде гаранция за почтени избори”, разяснява още тя.

По отношение закупуването на изтребителите Ф-16 и актуализацията на бюджета, Нинова съобщи: „ Националният съвет на Българска социалистическа партия има позиция по въпроса за Ф-16 още от предходната година – ние сме „ за” рационализация на българската войска, само че тя да не надвишава 2 % от Брутният вътрешен продукт, да е обвързана с индустриално съдействие, което да дава опция на българската стопанска система и предприятия да се развиват, както и да не е за сметка на други обществени недофинансирани браншове като опазване на здравето, обучение, обществена политика. Това е кардинална позиция на Българска социалистическа партия от една година насам.” По думите й от Българска социалистическа партия ще изчакат да се вземе решението за Ф-16 и във вторник свикат Съвета по външна политика и защита към Българска социалистическа партия, с цел да бъде решено парламентарното държание на левицата по въпроса.

Относно претендента на Българска социалистическа партия за столицата, Нинова разяснява, че конференциите в регионите протичат сега и има изясненост за по-голяма част от претендентите за районни кметове. По отношение на града, тя разяснява, че градската конференция е планувана за началото на септември.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР