Некоректно е лоялността ми към БСП да се поставя под

...
Некоректно е лоялността ми към БСП да се поставя под
Коментари Харесай

Нинова: Не е задължително Станишев да е евродепутат

Некоректно е лоялността ми към Българска социалистическа партия да се слага под въпрос, дал отговор президентът на ПЕС

Не е наложително Сергей Станишев да е евродепутат. Това е декларирала соцлидерката Корнелия Нинова в изявление против президента на ПЕС по време на съвещанието на аления пленум. На него Българска социалистическа партия би трябвало да избере лидер на листата си сред Станишев, който е с най-вече номинации от структурите, и Елена Йончева, която е любимка на управлението.

Да освободим Сергей от неудобството да показва позицията на Българска социалистическа партия, съчетано с друга позиция на ПЕС, предложила соцлидерката. И направила обстоен разбор на разликите сред Българска социалистическа партия и ПЕС.

Нинова дала образец с ЕНП и АЛДЕ, чиито водачи не са евродепутати. И напомнила, че и предшественикът на Станишев в ПЕС Поул Расмусен не е бил подобен.

Категорично срещу предлагането на Станишев и Йончева да се гласоподават дружно първо и второ място в листата, се оповестила Нинова.

В отговор Сергей Станишев обяснил, че президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален е евродепутат. И напомнил, че и генсекът на ЕНП Антонио Лопез е евродепутат.

Станишев споделил, че Нинова съзнателно търси разграничителни линии. И добавил, че е безпределно неточно е да се слага неговата преданост към партията под въпрос.

Напомнил, че за Истанбулската спогодба се борило и женско придвижване на Българска социалистическа партия.

И предизвестил, че Българска социалистическа партия няма да успее без помощ от ПЕС, в случай че пристигна на власт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР