Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов видя не лична, а механична

...
Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов видя не лична, а механична
Коментари Харесай

Нено Димов не е много виновен за водната криза, смята Валери Симеонов

Зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов видя " не персонална, а механична виновност " в дейностите на Нено Димов, който е единственият упрекнат от прокуратурата за водната рецесия в Перник. Пред Българска национална телевизия той добави, че към този момент някогашният екоминистър " не е доста отговорен или има дребна част от виновността ". Думите му идват единствено няколко часа, откакто съдът остави за непрекъснато в ареста Димов. Той е с обвиняване за умишлена занемареност, довела до загуби за страната за няколко милиона лв..

Според Симеонов днешното решение на съда било по към този момент открития способ за угаждане на публичното мнение. И направи паралел с античен Рим.

" Най-низките пристрастености на обществото са задоволени. Намерен е провинен. Това е като в античен Рим, където отговорните са ги хвърляли на арената да ги раздират животните за наслада на тълпата. Много скоро няма да има хора за министри и заместник-министри. Търси се изкупителна жертва, а не се прави разбор на обстановката ", сподели Симеонов.

Той добави, че решението на Специализирания съд е подбудено от публичен напън и те го били признавали с претекста, че въпросът визира доста хора. " Нека тогава улицата да раздава правораздаване ", добави Симеонов.

Лидерът на НФСБ и съпредседател на " Обединени патриоти " посочи, че до повреждане на съдружното съглашение с ГЕРБ мъчно може да се стигне, защото не би трябвало да се съблюдава програмата, под която са се подписали. " Патриотите " обаче имали съществени забележки по осъществяването ѝ и точно поради това към момента не е взето публично решение дали ще поддържат или не вота на съмнение към държавното управление, импортиран от Българска социалистическа партия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (128)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР