Вицепремиерът Красимир Карачанов е категоричен, че бившият екоминистър Нено Димов

...
Вицепремиерът Красимир Карачанов е категоричен, че бившият екоминистър Нено Димов
Коментари Харесай

Нено Димов е изкупителна жертва, твърди Каракачанов

Вицепремиерът Красимир Карачанов е безапелационен, че някогашният екоминистър Нено Димов е умишлен за изкупителна жертва поради водната рецесия в Перник. " Загубите на вода в Перник са над 80%, в София бяха над 60%, такива са загубите при всяко едно ВиК в страната. Това не са проблеми, основани от Нено Димов. Той беше умишлен за изкупителна жертва. Проблемите, насъбрани с десетилетия, с ареста му няма да се решат ", разяснява Каракачанов пред bTV. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация обаче избяга от отговора кой тъкмо е нарочил някогашния министър от квотата на неговата партия.

Според вицепремиера водната рецесия не е от няколко месеца или години, а главният проблем е остарялата инфраструктура на водопреносната мрежа. Тя обаче не се управлявала от Министерство на околната среда и водите, тъй като поръчките за разпределяне на вода и поддръжка на язовирите са отговорност на ВиК сдруженията, а министърът единствено утвърждава графика за водоподаване. Каракачанов посочи, че бент. " Студена " е благосъстоятелност на регионалната администрация в Перник, а не на екоминистерството. " През януари 2019 година в язовира има 2,9 млн. куб. м вода, което е особено за този сезон през последните 10 година През април и май от 8 до 10 млн. се пълнят във водоема от снеготопене, само че през м. година не постъпва вода ", съобщи Каракачанов и попита дали водата не е била източена. 

По негови думи кандидатурата на Емил Димитров - Ревизоро за правоприемник на поста на Нено Димов била подкрепена от всички в съдружния съвет. " Предложих го, тъй като е задоволително деятелен. Когато беше началник на митниците започнаха най-големите акции. Сега би трябвало да се работи бързо и пламенно, той може да свърши доста потребна работа ", посочи Каракачанов.

Той даде да се разбере, че не утвърждава да го осмиват в обществените мрежи, както се случи след визитата му в Египет поради облеклата, с които беше облечен.  " Аз доста се веселя, че обществените мрежи се вълнуват, единствено ги апелирам да не ми вършат монтажи ". Той даде образец с колажа, на който беше изобразен да слиза от самолета с торбичка от известна верига супермаркети при визитата му във Вашингтон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР