Отборът на ПСЖ надви с 2:0 Нант в двубой от

...
Отборът на ПСЖ надви с 2:0 Нант в двубой от
Коментари Харесай

Неймар и Мбапе донесоха обичайна победа на ПСЖ

Отборът на ПСЖ надделя с 2:0 Нант в дуел от 16-и кръг на Лига 1. Резултатът бе открит в 52-ата минута от Килиан Мбапе, а в края на срещата Неймар бе прецизен от дузпа и реши разногласието на "Парк де Пренс " в интерес на домакините.

ПСЖ имаше първата добра опция в мача. В 28-ата минута Килиан Мбапе насочи рисков изстрел, който профуча над вратата. В ответната офанзива обаче и Нант имаше добра опция, като Людовик Блас шутира и Кейлор Навас трябваше да се намесва уверено.

Натискът на ПСЖ продължи и в 41-ата минута Неймар вкара хубав гол с удар отвън наказателното поле, само че след намесата на ВАР той не бе зачетен зарадинарушение в хода на атката.

В 45-ата минута Неймар имаше нов късмет да се разпише самичък против вратаря, само че изстрелът му бе отразен от Албан Лафон.

В началото на втората част парижани въпреки всичко материализираха превъзходството си. Анхел ди Мария подаде за Мбапе в наказателното поле, а той с пета елегантно осъществя за 1:0.

В 84-ата минута домакините получиха дузпа в своя изгода, за нарушаване на вратаря Лафон против Неймар. Бразилецът извърши наказателния удар, само че реферът го накара да повтори осъществяването, защото се спря непозволено при първия удар. Неймар обаче вкара и при втория опит и оформи крайното 2:0.

С този триумф парижани си върнаха преднината от 5 точки на върха на класирането пред преследващия ги Олимпик Марсилия. ПСЖ има 36 точки и мач по-малко от своя противник. Нант, от своя страна, се свлече до 9-ата позиция в класирането с 23 точки в своя актив.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР