Министърът на младежта и спорта Красен Кралев предупреди, че евентуалното

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев предупреди, че евентуалното
Коментари Харесай

Не се ли спазват мерките по време на финала за Купата на България, мачовете ще са без зрители

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев предизвести, че възможното неспазване на противоепидемиологичните ограничения по време на финала за Купата на България сред ЦСКА и "Локомотив Пловдив " може да докара до затварянето на стадионите за почитателите.

На стадион "Васил Левски " ще бъдат позволени 12 000 почитатели на двата отбора, което е над една четвърт от потенциала на оборудването. Кралев счита, че решението е закономерно заради огромния интерес към срещата, само че добави, че допускането на нарушавания ще докара до съществени ограничения.

"Причината да се позволи допускането на 12 хиляди фенове на Националния стадион за финала на Купата на България е, че потенциалът на стадиона е 44 хиляди. Затова цифрата на процедура въобще не е стряскащо. Аз считам, че си заслужава тази стъпка предвид на интереса към мача. Очаквам условията да се съблюдават и това ще се следи. Професионалната лига носи отговорността за организацията. Ще броим феновете и ще знаем, в случай че броят е превишен. Ако на този мач обаче бъдат видяни съществени нарушавания, то може да има и по-сериозни последици отсега нататък. Ще участвам персонално на стадиона, с цел да следя дали се съблюдават ограниченията и в случай че това не се случи, то ще се вземат фрапантни ограничения. С сътрудниците на здравното министерство ще обсъдим разновидността за затварянето на стадионите при груби нарушавания на ограниченията за сигурност ", изясни спортният министър.

Същевременно министър председателят разпореди на здравния министър Кирил Ананиев персонално да управлява на стадиона тази вечер спазването на противоепидемичните ограничения по време на футболния мач.

"Да управлява на място - през седалка, с маски, не по-късно да получаваме упреци и да затворим наличието на фенове на шампионата ", настоя министър председателят при започване на постоянното държавно съвещание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР