Маркетингът и психологията вървят ръка за ръка – за да

...
Маркетингът и психологията вървят ръка за ръка – за да
Коментари Харесай

На помощ идва психологията

Маркетингът и логиката на психиката вървят ръка за ръка – с цел да се харесат на потребителите, марките първо би трябвало да открият характерностите на аудиторията си и както ги кара да вземат решение за покупката. Това освен дава опция за по-ефективна връзка, само че оказва помощ и за по-добро позициониране на стоките и услугите.

Вижте няколко съществени психически правила, които би било потребно да въведете в тактиката си.

Парадокс на избора

Според този принцип колкото повече благоприятни условия за избор получават потребителите, толкоз по-малко задоволени ще бъдат. Тук се изследва концепцията, че въпреки свободата на избор да е значима, хората в последна сметка би трябвало да вземат решение. Ето за какво, в случай че фирмите оферират прекалено много варианти, резултатите могат да бъдат негативни.

Маркетинг приложение

В маркетинга парадоксът на избора е потребен при построяването на преживяването от покупката. Например в случай че създадете личен уеб страница, е хубаво да избягвате падащите менюта или бутони, които биха объркали клиентите. Може да изградите по-минималистично преживяване като цяло – с определени фотоси и описания на артикули вместо безчетен лист от вероятни разновидности. Бъдете информативни, само че не натоварващи.

Реципрочност

Тя разказва по какъв начин хората са благосклонни да ни връщат нещо в подмяна – това е концепцията за положителното дело, което води до друго положително дело. Ако да вземем за пример някой се държи учтиво с вас, ще желаете да му отвърнете със същото.

Маркетинг приложение

Брандовете могат да употребяват този способ по доста способи, само че един от основните е даването на гратис наличие и приемане на бранд преданост в подмяна. Можете да го предложите под разнообразни форми – постове в обществените мрежи, публикации, книги и други, от които можете да извлечете изгода без спомагателен разход. Така ще изградите известност пред потребителската си база и ще увеличите вероятността да купят от вас в бъдеще.

Теорията за осведомителната бездна

Тази доктрина, показана от поведенческия икономист Джордж Лоуенстайн през 1994 година, е обвързвана с човешкия интерес към попълване на пропуски в информацията, която към този момент индивидът знае, с нова информация по същата тематика. Тя е обвързвана с естественото любознание, с потребността хората да запълнят празнината и пропуснатите елементи.

Маркетинг приложение

Един от методите за потребление в маркетинга е посредством основаване на грабващо вниманието заглавие от сорта на „ Тайната на... “ или „ Един трик, който ще ви помогне... “ – това са единствено два от хилядите образци, които неотложно могат да привлекат потребителя. Заглавията би трябвало да са оптимално завладяващи, без да наподобяват като следващия метод за трупане на имперсии.

Социално доказателство

То отразява по какъв начин хората биват привлечени от избрани артикули, въз основа на това по какъв начин приказват другите за тях. По-вероятно е купувачите да се съобразят с моделите на извършване на покупки на тези, на които имат доверие.

Маркетинг приложение

Компаниите могат да осъществяват общественото доказателство, като обръщат внимание на това какво приказват другите за тях – споделяния и мнения в обществените мрежи, ревюта под изявления в уеб страницата и други Използването на звезди или така наречен инфлуенсър маркетинг също може да усили известността на марката и да построи преданост. Една добра форма на общественото доказателство е предаването на информацията от уста на уста. Колкото повече звук създадете към вас, толкоз по-добре.

Психологическите правила ще ви оказват помощ да изградите по-стабилен маркетинг проект и да споделяте по-добре офертите си измежду аудиторията. Важно е да оцените кои тактики са работещи за вас, защото това е самостоятелно за всеки бранд, а изброените нагоре са положително начало.

По материал на Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР