Момиче намери странен предмет, наподобяващ пластмасов пакет, докато се разхождаше

...
Момиче намери странен предмет, наподобяващ пластмасов пакет, докато се разхождаше
Коментари Харесай

Момиченце намери на плажа "красив пакет", който за малко не й отне живота

Момиче откри чудноват предмет, наподобяващ пластмасов пакет, до момента в който се разхождаше край брега на морето. Без да се замисля, то се навело с желанието да прегледа от близко любопитната синя находка.

За благополучие, татко й в точния момент забелязал какво се кани да направи и й забранил да приближава находката. С помощта на палки бащата вдигнал съществото и го отнесъл във водата.

Работата е там, че това, на което попаднало момиченцето, се назовава Португалска галера. Мекотелото наподобява доста на медузите. А отровата му е извънредно рискова за всяко живо създание.



Експертите споделят, че в случай че човек бъде ухапан от Португалска галера, кръвното му ще падне незабавно, дишането ще се затрудни, а по-късно ще загуби схващане. Възникналата белодробна непълнота може да докара и до гибел.

В дадения случай рискът на летален излаз бил доста висок, защото детският организъм, за разлика от този на възрастните, не би могъл да се оправи с мощната интоксикация.

Учените прибавят, че в сходни случаи е добре ужиленото място да бъде промито бързо с морска вода, а за облекчение на болката да се употребява леда.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР