Майката на Дороти й отнела смартфона и останалите джаджиТийнейджърите вече

...
Майката на Дороти й отнела смартфона и останалите джаджиТийнейджърите вече
Коментари Харесай

Момиче общува със света през Wi-Fi на хладилника

Майката на Дороти й лишила смарт телефона и останалите джаджи

Тийнейджърите към този момент не могат без обществени мрежи (снимка: CCO Public Domain)

Историята стартира на 8 август, когато тийнейджърка на име Дороти разгласява известие в Twitter, в което споделя, че майка й е взела смарт телефона и всякаква друга електроника.

Дороти не знае дали това известие ще бъде оповестено, защото се пробва да го съобщи благодарение на хладилника, употребявайки гласов способ за въвеждане на информация. Съобщението се появи в Twitter, а под него бе маркирано, че е оповестено от LG Smart Refrigerator.

Малко преди да остане без смарт телефон, Дороти разгласява известия от конзолите Nintendo 3DS и Wii U, споделя любопитната история уеб сайтът Buzffed.

Скоро туитът на Дороти стана „ вирусен ”, привличайки голямо публично внимание. Официалните страници на Twitter и LG Electronics показаха своята поддръжка, публикувайки хештага #FreeDorothy. Момичето, от своя страна, благодари на всички за поддръжката, още веднъж от хладилника.
още по тематиката
Дороти даде изявление за огромни медии, потвърждавайки, че  е над 15 години. Форумът Reddit напомни, че с елементарни операции под статусите в Twitter може да се укаже електрониката, от която са оповестени.

Говорител на LG удостовери, че никой от смарт хладилниците на компанията няма конфигурирано приложение Twitter. Някои модели имат уеб браузър, от който потребителят може хипотетично да разгласява известие.

Търсене в Twitter също демонстрира, че никой преди този момент не е разгласил в обществената мрежа от LG Smart Refrigerator. Когато Дороти беше помолена да изясни по какъв начин прави това и да даде по-конкретна информация за модела на устройството, тя сподели, че към този момент не желае да приказва, наричайки въпроса на репортера „ недодялан ”.

В момента Дороти е събрала над 35 000 почитатели в Twitter. На въпрос на публицист дали не се преструва, Дороти отговори: „ Бих желала това да е смешка ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР