Уважаеми госпожи и господа, уважаеми преподаватели, учени, културни дейци, писатели,

...
Уважаеми госпожи и господа, уважаеми преподаватели, учени, културни дейци, писатели,
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Празникът ни води през трудности

" Уважаеми госпожи и господа, уважаеми преподаватели, учени, културни дейци, писатели, скъпи деца, възпитаници и студенти, 24 май е дата, която няма потребност от доказателства за мястото си в историята. Тя събира в себе си минало и настояще, с цел да проправи път към общото ни бъдеще.

Празнуваме езика и писмеността си, образованието и културата, които ни построяват като персони и ни дефинират като народ. Това е денят, в който се гордеем, само че и почитаме и благодарим. Почитаме нашите просветители, признателни сме на учителите, преподавателите, учените, културните дейци и писателите.

Днес празникът се върна към своята същина - да ни преведе през компликация. Подкрепяме се посредством словото, с помощта на което показваме мислите, възприятията и очакванията си. И празник ще има у всеки българин! Пред нас ще светят буквите, които ни пазят и ни водят; буквите, които сме изучили, на езика, на който сме проговорили, със завета на светите братя Кирил и Методий, с цел да ни има и след премеждието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР