Израелската компания Redefine Meat планира да пусне 3D принтери през

...
Израелската компания Redefine Meat планира да пусне 3D принтери през
Коментари Харесай

Месо от 3D принтер? До година на пазара

Израелската компания Redefine Meat възнамерява да пусне 3D принтери през идната година, с цел да създава зеленчукови пържоли, които имитират същинско говеждо месо, в опит да завладее пазара на различно месо, осведоми Ройтерс. 

Машините, които ще бъдат стартирани на пазара през идната година, ще могат да печатат 20 кг. на час в началото с капацитет до петкратно увеличение на потенциала след това, а продукцията ще е на по-ниска цена от същинското месо. Основана през 2018 година, компанията събра 6 милиона $ предходната година в кръг за финансиране, воден от CPT Capital, вложител в „ Отвъд месото и невъзможните храни “. Hanaco Venture Capital и немската група за домашни птици PHW също участваха. 

" Необходим е 3D принтер, който да имитира мускулната конструкция на животното ", сподели изпълнителният шеф на компанията Ешхар Бен-Шитрит пред Ройтерс. 

" 3D печатът е конкурентна технология за възстановяване на текстурата на различното месо, само че съществуването на нови технологии не взема решение безусловно казуса с усета ", разяснява Стейси Пайт, която управлява програмата " Протеини за живот " в Университета и проучванията в Вагенинген в Холандия. 

Алтернативните продажби на месо биха могли да доближат 140 милиарда $ през 2029 година, което съставлява към 10% от международния пазар на месо, съгласно Barclays.

Испанският съперник Novameat също работи върху 3D-отпечатано зеленчуково месо, създадено по време на коронавирусната рецесия, която обаче наруши доставката на свинско месо.   " Нашата технология ще бъде налична в някои от най-хубавите заведения за хранене в Европа тази година, преди да се съсредоточим върху разширението й през 2021 година ", съобщи създателят и изпълнителен шеф на компанията Джузепе Скиоти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР