Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел, която

...
Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел, която
Коментари Харесай

Меркел е настояла пред Путин транзитът на газ през Украйна да се запази и след изграждането на Северен поток 2

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел, която е на посещаване в Сочи, са разискали отдръпването на Съединените щати от нуклеарното съглашение с Иран. Двамата са на мнение, че е от интерес за Иран да остане в договорката. 
Меркел съобщи също, че Русия остава стратегически сътрудник за Германия и положителните връзки с Москва не пречат на продължение на транс-атлантическото съдействие. Путин и Меркел са разговаряли и за построяването на газопровода " Северен поток 2 ". Според съветския президент, това е извънредно търговски план и няма нищо общо с политиката. " Проблемът е, че " Северен поток 2 " планува и може да се употребява освен за директни доставки до Германия, само че и до други европейски страни. А Доналд не е единствено президент на Съединените щати, а и доста мощен бизнесмен и мисли за отбрана на своя бизнес. "
Германският канцлер е настояла преносът на природен газ през Украйна да се резервира и след построяването на " Северен поток 2 ". Тя удостовери позицията си, че при построяването на газопровода би трябвало да се мисли и за " гаранции за Украйна " като транзитираща страна. " Ще продължим газовите доставки през Украйна, до момента в който те са стопански оправдани ", съобщи Путин след срещата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР