Можем с пълно право да кажем, че европейските институции показаха,

...
Можем с пълно право да кажем, че европейските институции показаха,
Коментари Харесай

Мая Манолова: ЕС взе страната на гражданите в битката срещу двойните стандарти

Можем с цялостно право да кажем, че европейските институции демонстрираха, че работят в полза на жителите. Това бе борба сред жителите и големите стопански ползи. В борбата Европейски Съюз и Екологичен потенциал взеха страната на жителите, което е извънредно значимо. Това сподели националният омбудсман Мая Манолова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Думите ѝ са във връзка решението на Екологичен потенциал да одобри новия търговски механизъм за потребителите, който афишира предлагането на храни от една и съща марка, само че с разнообразни съставки и качество, за нелоялна комерсиална процедура.

Манолова напомни, че са ни обяснявали разликите в качеството на храните с другия народен усет, само че това повече няма да продължава. „ Тепърва ще се следи по какъв начин ще се развива смяната. В тригодишен интервал ще има нов отчет и разбор по какъв начин се ползва тази инструкция и в случай че има нарушавания ще има нови рестрикции “, обясни Манолова.

„ Позорът ще си остане за тези компании, които печелят на гърба на европейските жители. Стъпката е извънредно значима. За други компании репутацията и имиджът на една компания е по-скъп от облагата и измамата на потребителското доверие. Допреди година всичко това се отхвърляше. Сега към този момент това е обществено жигосано и оповестено за нелоялни търговски практики “, акцентира Манолова.

„ Кампанията за Великден е единствената, която е ориентирана към възрастните хора. Събираме поддръжка за най-бедните и най-уязвимите. Социалната кухня, която започнахме по Коледа ще приключи на Великден “. Манолова се обърна към бизнеса с молба да поддържа акцията, която подкрепя бедстващи пенсионери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР