Марсилия победи Лион с 2:1 като домакин в очаквания с

...
Марсилия победи Лион с 2:1 като домакин в очаквания с
Коментари Харесай

"Марсилия" с три точки срещу "Лион" след петгодишно чакане

" Марсилия " победи " Лион " с 2:1 като хазаин в упования с огромен интерес финален дуел от 13-ия кръг на френската Лига 1. С трите точки отборът на Андре Вилаш Боаш събра 30 и излезе на второ място в класирането, като изостава на цели 8 от водача и настоящ първенец на страната ПСЖ. " Хлапетата " пък са 16-ти с 16 точки.

Пред над 67 000 фенове на " Велодром " домакините поведоха в 18', когато Димитри Пайе осъществя дузпа, отсъдена за игра с ръка на Тиаго Мендес. Марсилци удвоиха в 39' с втория гол на Пайе в мача. Максим Лопес откри някогашният състезател на " Уест Хем " на границата на наказателното поле и той преодоля Антони Лопеш с акуратен удар.

В 59' обаче Муса Дембеле бе изтърван от противниковата защита и понижи изоставането на гостите с деветото си попадение от началото на акцията.

За ОМ имаше напрегнати моменти до края, откакто останаха с човек по-малко в 64'. Тогава Алваро Гонсалес повали откъсващия се самичък против вратаря Стийв Манданда Муса Дембеле и получи червен картон.

" Марсилия " въпреки всичко опази нежния си задатък и записа първи триумф против " Лион " в шампионата от месец май 2014 година Любопитното е, че тогава за последно футболист на ОМ означи два гола във вратата на " хлапетата ". Преди пет години героят бе кошмарът за родния ЦСКА Андре Пиер Жиняк, а довечера - Димитри Пайе. С двете си попадения плеймейкърът оказа помощ на отбора си да стане първият с 4000 гола във френския хайлайф.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР