Мария Каракашева, която играе на поста посрещач, се завърна в

...
Мария Каракашева, която играе на поста посрещач, се завърна в
Коментари Харесай

Мария Каракашева: Трудно е да бъдеш майка и националка

Мария Каракашева, която играе на поста посрещач, се завърна в женския народен тим на България след четиригодишно неявяване, през което стана майка. През сегашния сезон тя игра в полския Мушина (Мушинянка), само че след това клубът й изпита финансови проблеми, като в този момент волейболистката търси нови благоприятни условия. Мария Каракашева е изпълнена с оптимизъм за идното присъединяване на България в Златната европейска лига, а ето още какво сподели тя в особено изявление за BGvolleyball.com:

Завръщаш се след четиригодишно неявяване, по какъв начин се чувстваш?

Благодаря добре. Тук съм да предам от моя опит на по-младите, тъй като тимът ни е много подмладен. Съгласих се да се върна главно да оказа помощ на отбора.

Как си здравословно?

Винаги след сезон е тежко. Никога не си в оптималната форма, постоянно имаш болежки и недоволства, само че уповавам се с течение на времето всичко да отшуми.

Къде ще бъдеш идващия сезон?

Все още не се знае, беседвам с мениджъри и обсъждаме оферти.

Какво е да бъдеш майка и национална състезателка по едно и също време?

Тежко е да съчетаваш двете неща, тъй като децата желаят грижа и внимание, а когато си на терена не можеш да мислиш за тях. В националния тим би трябвало да се раздаваш и да даваш максимума, тъй като играеш за България.

Кой ще гледа детето до момента в който теб те няма?

Мъжът ми. В момента той е детегледачката…(усмихва се)

Той по какъв начин възприе това, че се завърна в националния тим?

Той беше индивидът, който ме поддържа и ми даде подтик да взема това решение, тъй като в полза на истината аз се колебаех доста, дали да се завърна. Четири години – това е доста време неявяване. С националния тим не се тренира леко, постоянно има тежки моменти. Пътуваш, играеш мачове и лишава цялото лято. Така че той беше индивидът, който ме поддържа да се завърна и да оказа помощ с каквото мога на тима.

Започва Златната европейска лига, по какъв начин виждаш състава ни?

Нашият тим е много подмладен, има състезателки на по 17-18 години. Но има предпочитание и оптимизъм, виждам огромно усърдие и с опитните състезателки, които има, считам, че имаме добър и боеспособен състав.

Кой е главният ни противник в групата?

Поради отсъствието ми не съм осведомена добре със противниците, само че доколкото знам, отборът на Азербайджан ще бъде главния ни съперник.

 Женският народен тим по волейбол се приготвя за присъединяване си в Европейската лига @@@

Целта е да се класираме във финалната четворка и след това да преследваме място измежду първите два. Имаме ли шансове?

Да, имаме сили за това. Работим доста и целенасочено. Това е първата цел за това лято и се надявам мощно, че ще преминем през нея. След това ще мислим за по-нататък – Световното състезание.

Домакини сме в първите три срещи, надяваш ли се на поддръжка от почитателите?

Да, мощно се надявам в зала „ Христо Ботев “ да дойдат доста почитатели и трибуните да бъдат цялостни. Нуждаем се от вярната родна аудитория. Приветстваме всички другари на волейбола и ги каним да заповядат за нашите мачове и дружно да победим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР