Френският президент Еманюел Макрон предупреди лидерите на останалите страни членки

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди лидерите на останалите страни членки
Коментари Харесай

Макрон: Кризата с коронавируса поставя под въпрос оцеляването на европейския проект

Френският президент Еманюел Макрон предупреди лидерите на останалите страни членки на Европейския съюз, че кризата с коронавируса поставя под въпрос оцеляването на европейския проект ", предаде Ройтерс, като се позова на дипломат.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2751
" Има риск епидемията да подкопае основните стълбове на блока ", аргументирал се е Макрон на Европейския съвет, който се състоя вчера чрез видеоконферентна връзка.

Над 1800 заразени с коронавируса и близо 20 починали в Ирландия

Френският президент е предупредил, че оцеляването на европейския проект е поставено на карта. " Има риск Шенгенското пространство за свободно движение да се разпадне ", дал е конкретен пример той.

На виртуалната среща на върха на ЕС германската канцлерка Ангела Меркел сее обявила против емитирането на общи европейски " корона облигации ", за да бъде подкрепена икономиката. Самата Меркел съобщи това след края на видеоконференцията.

Нови 365 смъртни случая от коронавирус във Франция

Франция и Италия предложиха наскоро емитирането на такива " корона облигации ".

Задлъжнелите страни от Южна Европа като Италия често се обявяват за общи облигации, но тя е отхвърляна от северните държави.

Меркел винаги е отхвърляла идеята.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2751  Караянчева: Няма никаква тирания, обвиняванията на опозицията са безпочвени

Караянчева: Няма никаква тирания, обвиняванията на опозицията са безпочвени  Десислава Атанасова: Не лишаваме националното посланичество от естрада Десислава Атанасова: Не лишаваме националното посланичество от естрада  Над 1800 инфектирани с ковид и близо 20 умряли в Ирландия Над 1800 инфектирани с ковид и близо 20 умряли в Ирландия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР