Вносител на текста в Закона за обществените поръчки, позволил седемкратна

...
Вносител на текста в Закона за обществените поръчки, позволил седемкратна
Коментари Харесай

Лъчезар Иванов внесъл текста за 7-кратна разлика в лекарствата

Вносител на текста в Закона за публичните поръчки, разрешил седемкратна разлика в цената на едно и също лекарство, е прочут. Това е депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов - прочут и с прякора Лъчо Мозъка. Под предлагането са се разписали и сътрудника му Данаил Кирилов, както и Хамид Хамид от Движение за права и свободи, написа Банкеръ.

Вносителите на законопроекта, разрешил на частните лечебни заведения да закупуват посредством здравната каса медикаменти на доста по-високи цени, стават ясни от стенограма от съвещание на правната комисия, на което предлагането е отхвърлено. Според Хамид частните лечебни заведения от години провеждали публични поръчки, без да има потребност от това, а причините за законовите промени са свързани с обстоятелството, че откакто получат парите си по каса, тези лечебни заведения не разходват обществен запас. "Ако вие сте притежател на частна болница и сте харесали скъпа немска инсталация, която е революционна за страната, сте задължен да обявите поръчка. На другия ден обаче получавате оферта от китайска компания, която потвърждава сходство в спецификациите с немския апарат и вие сте задължен да купите китайския уред, " аргументира се още Хамид по време на съвещанието.

В умозаключение Хамид акцентира, че няма частна болница, няма близки с частна болница, няма другари с частна болница и нямало какво повече да се обяснява.

Предложението обаче не се приема от комисията с три гласа "за " и пет "въздържали се. " По-късно текстът е признат в пленарна зала.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР