Отборът на Лион не успя да победи Амиен в гостуването

...
Отборът на Лион не успя да победи Амиен в гостуването
Коментари Харесай

Лион изпусна победата в добавеното време

Отборът на Лион не съумя да победи Амиен в гостуването си от 5-ия кръг на френската Лига 1. Мачът приключи 2:2, като гостите могат да съжаляват, че не си потеглиха с трите точки. Амиен поведе посредством Кристоф Жале в 7-ата минута,но Муса Дембеле в 9-ата и 34-ата минута обърна нещата в интерес на " Хлапетата ". Така гостите към този момент се виждаха като спечелили, само че в Матийо Бодмер им лиши успеха в 92-ата минута.

Мачът стартира добре за домакините с малко чудноват гол. Жале центрира от фаул, топката трансферира купа от играчи и се озова в мрежата, без никой да играе с нея.

Само две минути по-късно обаче равенствето бе възобновено. Джеф-Рене Аделаид навърза няколко бранители отляво и центрира за Дембеле, който от близко вкара за 1:1.

Отново Дембеле изведе гостите напред в 34-ата минута. Тогава Бертран Траоре центрира отдясно и нападателят от воле порази вратата за 1:2.

В добавеното време на мача обаче Амиен още веднъж изравни. След едно безредие в пеналта Жале смъкна с глава към Бодмер, който от точката на дузпата стреля във вратата за крайното 2:2.

Така Лион пропусна отлична опция краткотрайно да оглави класирането, като остава на 6-ата позиция с 8 точки. Амиен пък се измъкна от рисковата зона, като към този момент е на 16-ото място с 4 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Лига 1 5 кръг, петък 13 септември  Амиен 2:2краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР