Даниела Гергелчева, единствената българка с европейска титла по тенис на

...
Даниела Гергелчева, единствената българка с европейска титла по тенис на
Коментари Харесай

Легендарната Гергелчева специален гост на Asarel Bulgaria Open

Даниела Гергелчева, единствената българка с европейска купа по тенис на маса при дамите, посети 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище.

„ Чувствам се доста добре, тъй като съм си у дома. Много съм сюрпризирана от този прекрасен шампионат. Такава прелестна зала и толкоз доста хора, а и наградният фонд е огромен. Надявам се, че всички наши представители ще играят добре”, показа Гергелчева.

„ Нивото на тениса, освен у нас, само че и на интернационално равнище е доста променено. Играта стана доста по-бърза и по-трудна. Нашите състезатели, за жалост, изостават още повече. Китайците бяха положителни, а в този момент са още по-добри. Не знам по какъв начин ще ги настигнем. Искам да го създадем, само че ще бъде доста трудно”, продължи тя.

„ Преди години имахме всичко, само че към този момент всичко спря. Защо? Мечтая да видя още един първенец от България по тенис на маса. Без значение дали ще бъде момче или момиче.важното е да бъде на тази стълбичка. Пак споделям обаче, че ще бъде доста мъчно. Трябва доста да се работи. Основата и базата е работата”, сподели още Гергелчева.

Тя се върна обратно във времето, с цел да опише за триумфа си в Гьотеборг през 1990г. Защо тогава тя отхвърля да получи златния си орден, може ли някой ден представител на България да стане още веднъж европейски първенец и какво й е донесло другарството с Наим Сюлейманоглу в родния й Момчилград, вижте във видеото по-долу:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР