Президентът на Русия Владимир Путин одобри представения от премиера на

...
Президентът на Русия Владимир Путин одобри представения от премиера на
Коментари Харесай

Лавров и Шойгу запазват постовете си в новия кабинет на Медведев

Президентът на Русия Владимир Путин утвърди показания от премиера на страната Дмитрий Медведев лист с министрите в новия кабинет, осведоми РИА Новости.

Срещата сред двамата се организира в резиденцията на съветския президент " Бочаров Ручей ".

Сергей Лавров резервира поста си на министър на външните работи. През последните месеци имаше спекулации, че Лавров ще се отдръпна.

В понеделник Медведев показа на Путин оферти за структурата на държавното управление, която президентът е одобрил. Като цяло няма огромни промени, защото настоящата конструкция е потвърдила своята продуктивност.

Министерството на образованието и науката е разграничено на две ведомства: Министерство на образованието и Министерство на науката и висшето обучение. Първото ще дава отговор за учебните заведения, а второто - научните институции и развиването на науката като цяло.

Министерството на цифровото развиване, връзките и всеобщите връзки е преименувано единствено на Министерство на цифровото развиване.

Появява се длъжността първи вицепремиер, която ще се заема от министъра на финансите Антон Силуанов, който резервира поста си. В кабинета ще има 10 вицепремиери вместо девет.

Сергей Шойгу остава на поста боен министър. Енергийният министър Александър Новак също резервира креслото си.

Министър на земеделието е Дмитрий Патрушев - наследник на секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.

Министерствата са увеличени от 21 на 22.

Бившият вицепремиер Дмитрий Рогозин, който отговаряше за отбранителната промишленост, не е в новото държавно управление. Аркадий Дворкович също не е в кабинета. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР