Четирикратният световен шампион и финалист в “Крусибъл” през последните три

...
Четирикратният световен шампион и финалист в “Крусибъл” през последните три
Коментари Харесай

Крусибъл зове: Хигинс елиминира Стивънс и мечтае за 4-и пореден финал


Четирикратният международен първенец и финалист в “Крусибъл” през последните три години Джон Хигинс отстрани Матю Стивънс след 10:5 и се класира за осминафиналите на Световното състезание по снукър. Вълшебника от Уишоу нямаше съвсем никаква игрова процедура от март месеца насам, само че както нормално, увеличи доста равнището на представянето си, когато усети атмосферата в шефилдския спектакъл (макар и без аудитория тази година).

In the end, it was a comfortable 10-5 win for the four-time World Champion which sees him safely through to the last 16 #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/wtNFyCyHmV
— World Snooker Tour (@WeAreWST) August 2, 2020
Сезонът досега на Хигинс не е изключително впечатляващ, само че той постоянно се е представял по-добре против по-добрите съперници и на по-големите подиуми. Интересното е, че двамата със Стивънс не се бяха срещали на огромно събитие от цели шест години, а другояче единствено в “Крусибъл” Хигинс към този момент води с 3:1 победи.

Двукратният финалист (2000 и 2005 година) Стивънс се наслаждения на 17-ото си присъединяване на Световното състезание, за което мина през квалификациите след едвам 9 часа тренировки в изискванията на пандемия. Той имаше добър късмет да понижи изоставането си до 6:8 в края на сесията, само че пропусна черна от истинската й позиция.

 " Крусибъл " зове: Експресен и безсърдечен старт за Ракетата
След това Хигинс направи няколко положителни сейфти удара, а пък Стивънс се закопа с пропуск по жълтата и по този начин изостана с 5:9. Той въпреки всичко ще запомни присъединяване си с прекрасен сенчъри брейк от 138 точки в 10-ия фрейм, а Хигинс затвори мача с поредност от 53, като другояче записа още топ брейкове от 74, 60, 61, 69 и 61.

Вълшебника от Уишоу ще се изправи против Дейвид Гилбърт или Курт Мафлин, като норвежецът води към този момент с 5:4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР