Голям скандал се разрази в Австрия с вицеканцлера и лидер

...
Голям скандал се разрази в Австрия с вицеканцлера и лидер
Коментари Харесай

Корупционен скандал с племенница на руски олигарх разтърси Австрия

Голям скандал се развихри в Австрия с вицеканцлера и водач на крайнодясната Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе. Причината е видео, в което бил записан скрито от две авторитетни немски издания да дава обещание строителни планове на мнима племенница на съветски олигарх в подмяна на дарения за неговата групировка.

Аферата, която се развихри броени дни преди изборите за Европейски парламент, слага под напън ръководещата коалиция, като опозицията изиска оставката на Щрахе, а канцлерът Себастиан Курц възнамерява да направи през днешния ден изказване по случая, съобщи ДПА.Видеозаписът бе оповестен през вчерашния ден от списание "Шпигел " и вестник "Зюддойче цайтунг ".

Той е бил изработен на испанския остров Ибиса още през юли 2017 година - три месеца преди парламентарните избори в Австрия, които изведоха АПС до властта и направиха Щрахе втория човек в държавното управление. Жената на записа се показва като племенница на съветски олигарх и споделя, че желае да влага към 250 милиона евро в Австрия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР