Карловци се вдигат на протест срещу закриването на Акушеро-гинекологичното (АГ)

...
Карловци се вдигат на протест срещу закриването на Акушеро-гинекологичното (АГ)
Коментари Харесай

Карловци излизат на протест срещу закриване на АГ отделението в болницата в града

Карловци се подвигат на митинг против закриването на Акушеро-гинекологичното (АГ) поделение на болничното заведение в града. Недоволството си жителите на подбалканския град ще изразят през днешния ден от 10:30 ч. в двора на лечебното заведение.

" Призоваваме жителите да изразят своята гражданска ангажираност и дружно да защитим правото в града на Левски да не престават да се раждат почтени българи ", молят към обществеността от кметската администрация на Карлово.

Протестът на жителите на града е предизвикан от решението на пловдивската Здравна каса да спре финансирането по клиничните пътеки на АГ отделението в болничното заведение. В него работи един анестезиолог на цялостен щат, а съгласно условията на НЗОК би трябвало да има най-малко двама. За да изпълнят критериите за подписване на контракти по клинични пътеки, в родилното поделение на болничното заведение, която е общинска, на 4 часа работят още няколко анестезиолога, които пътуват от Казанлък.

Според Здравната каса в Пловдив обаче, това не дава отговор на нормативната база.

Решението за закриване на АГ отделението е обжалвано от Община Карлово . От локалната администрация смятат, че то е нелегално и зад него прозират ползи на огромни частни лечебни заведения в Пловдив. Очаква се по проблема да се произнесе Административният съд в града на тепетата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР