Заседание на Народното събрание може да бъде свикано за по-малко

...
Заседание на Народното събрание може да бъде свикано за по-малко
Коментари Харесай

Караянчева: Парламентът може да бъде свикан за 24 часа!

 Заседание на Народното събрание може да бъде свикано за по-малко от 24 часа. Това изясни ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Така тя отговори на рецензиите от опозицията, че институцията ще работи друго в изискванията на изключителното състояние.

" Парламентът нито се разпуска, нито стопира да работи. Той работи в изключителна обстановка. По Конституция той е непрекъснато настоящ орган. Няма мотив за терзание и това, които приказва опозицията е безпочвено ". Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

" В момента Народното събрание може да бъде свикван по четири хипотези: от ръководител на Народното събрание, от народни представители, от президента и от Министерски съвет ", сподели още тя.

" При нужда мога за 24 часа да свикам Народното събрание. Ако през днешния ден се появи такова предложение аз още на следващия ден мога да го свикам ", посочи Цвета Караянчева.

Вчера стана ясно, че Народното събрание минава на работа на ексклузивен режим. Решението беше взето в пленарна зала с гласовете на 115 от народните представители.

" Нямаме право да заплашваме живота на работещите в Народното събрание ", безапелационна бе Караянчева.

Запитана дали се прекъсва работата на парламентарните комисии, тя отговори: " Има опция те да работят по друго време. Залите са огромни, депутатите могат да работят на разстояние един от различен. В пленарна зала обаче обстановката не е такава - нямаме това разстояние и работим повече от 15 минути в едно помещение ".

" Никой не споделя, че сега народните представители не работят. Всеки има някакво обвързване, с което работи по разнообразни законопроекти. Всички са подготвени, откакто има събрани 48 подписа от народни представители, или е налице някоя от другите хипотези, Народното събрание да бъде призован ", сподели още Караянчева.

" Парламентарната народна власт умря, Конституцията е застрашена - това са цялостни нелепости. Трябва да пазим живота и здравето на хората. Аз не мога да изключа и вентилацията. Дори въздухът не се освежава ", съобщи изрично ръководителят на Народното събрание, представена от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР