Поздравявам ви за успеха на днешното учение, пожелавам на двете

...
Поздравявам ви за успеха на днешното учение, пожелавам на двете
Коментари Харесай

Каракачанов дава отлична оценка за специалните сили на България и Македония

" Поздравявам ви за триумфа на днешното обучение, поисквам на двете армии да продължат своето взаимно съдействие ", разяснява министърът на защитата Красимир Каракачанов, който даде отлична оценка на военнослужещите от Специалните сили на Република България и Република Македония. Военните участваха в проява на качества и пред македонския боен министър Радмила Шекеринска.

" Те започнаха тези стъпки, които от дълго време се чакаха - политика за интеграция на Македония в НАТО и Европейския съюз. България твърдо поддържа тази политика. Като две близки страни би трябвало да се почитаме и да си оказваме помощ ", изясни Каракачанов.

" Думите през днешния ден стават каузи. Това, което двете държавни управления трябваше да създадат - да подобрят политическите връзки сред двете страни - отвори благоприятни условия за съдействие в доста сфери ", съобщи Радмила Шекеринска.

 Снимка 357410
Източник:

" Най-ценното беше, че възобновихме взаимните подготовки на равнище специфични сили . Чисто професионално това, което се отработваше през последните две седмици, беше потребно и за двете страни. Специалните сили на двете страни възобновиха освен професионалните и колегиални взаимоотношения, а и другарските двустранни връзки ", разяснява бригаден военачалник Явор Матеев.

Близо 70 военнослужещи взеха присъединяване в дейности по неутрализиране на терористи - 50 от българска страна и 20 от македонска. Тя се организира в региона на остарялата гранична застав на Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково до село Логодаж.

" Видяхме, че дружно можем да реализираме доста и имам вяра, че това съдействие ще продължи и по-нататък ", добави бригаден военачалник Орце Йордев, досегашният пълководец на Специалните сили на Република Македония.

 Снимка 357422
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР