Кандидатът на Тръмп за Върховния съд обвинен в опит за

...
Кандидатът на Тръмп за Върховния съд обвинен в опит за
Коментари Харесай

Кандидатът на Тръмп за Върховния съд обвинен в опит за изнасилване преди повече от 30 години

Кандидатът на Тръмп за Върховния съд упрекнат в опит за обезчестяване преди повече от 30 години
Брет Кавано, който през юли беше номиниран от президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп за член на Върховния съд, беше упрекнат в опит за обезчестяване от началото на 80-те години на предишния век.

Тази неделя стана ясно коя е дамата, която твърди, че е била обект на полово посягане от страна на Кавано.

Кристин Блейси Форд, академик в региона на физиката и учител в елитния Станфордски университет, даде изявление за сериозно настроения към Тръмп вестник „ Вашингтон поуст “. В него тя с детайлности разказва обстановката от преди повече от 30 години.

По време на юношески ваучър в предградие на Вашингтон, пияният Кавано, дружно с него другар, заключили Форд в обособена стая, където пробвали принудително да смъкват облеклата ѝ. Когато тя пробвала да вика за помощ, Кавано е запушил устата ѝ. Според Форд Кавано е щял да я задуши в случай че не е била намесата на неговия съученик Майк Джадж, който повалил на пода двамата пияни полови насилници и разрешил на полуголата госпожица да избяга.

Джадж обаче е декларирал за вестника, че няма спомен за подобен случай. Самият Джадж преди време е работил като публицист, в това число и за „ Вашингтон поуст “.

Форд е декларирала, че за първи път е споделила тази история през 2012 година със своя психолог. Тя е предоставила на медията записките от тези сеанси, в които обаче името на Кавано не попада, а има и други несъответствия в разказа.

От Белия дом отхвърлиха да разясняват следващите обвинявания посредством медиите в полов тормоз и насочиха към изказването, направено от Кавано през миналата седмица. „ Аз изрично и еднопосочно отхвърлям тези обвинявания. Никога не съм правил сходно нещо в гимназията, нито по всяко време било “, съобщи тогава Кавано.

Самата Форд признава, че не помни редица значими условия, свързани с хипотетичния случай. Тя не е несъмнено и за точната година, само че допуска, че това е станало през 1982 година, когато Кавано е бил на 17, а тя на 15 години. Форд също по този начин не помни кой и в чий дом е провел ученическото събиране.

Все още няма ясното до каква степен тези, недоказани досега, обвинявания ще повлияят на възможностите на Кавано да бъде определен за доживотен арбитър във Върховния съд на Съединените щати. От Демократическата партия към този момент пробваха да провалят кандидатурата, само че всичко зависи от болшинството на републиканците в Сената.

Кавано стана прочут с присъединяване си в екипа, който в края на 90-те години проверява извънбрачната връзка на президента Бил Клинтън с Моника Люински, а по-късно и загадъчната гибел на един от юрисконсултите на Клинтън – Винсънт Фостър. /РИА „ Новости “ и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР