Канадците обявиха бойкот на продаваните в страната стоки от САЩ,

...
Канадците обявиха бойкот на продаваните в страната стоки от САЩ,
Коментари Харесай

Канадците обявиха бойкот на американските стоки


Канадците оповестиха протест на продаваните в страната артикули от Съединени американски щати, което е разследване на разразилата се словесна война сред първите политици на двете страни, заяви телевизия Си Ти Ви.

Според информация на медията канадците почнали да не купуват портокали от Флорида, уиски бърбън от Кентъки и калифорнийско вино, а някои интензивно ползващи обществените мрежи канадци почнали да пускат хаштагове като #BoycottUSProducts, #BuyCanadian и #BoycottUSA.

Това „ патриотично придвижване станало демонстрация на реакцията на канадците на словесните упреци, които американският президент Доналд Тръмп и членове на екипа му насочиха към канадския министър председател Джъстин Трюдо след злощастната среща на върха на Г-7.

Си Ти Ви напомня, че предходната седмица Тръмп огласи взетото от него решение да подреди на своите подчинени да не подписват заключителната декларация от срещата на Голямата седморка в Канада. Той аргументира това си решение с „ лъжливото изказване “ на Трюдо на конференцията след срещата. По думите на стопанина на Белия дом, откакто той напуснал срещата, Трюдо декларирал, че „ американските мита са обидни “ и той няма да разреши „ да бъде командван “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР