Опера в парка. Френската опера Лакме на Лео Делиб ще

...
Опера в парка. Френската опера Лакме на Лео Делиб ще
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Опера в парка. Френската опера " Лакме " на Лео Делиб ще открие деветото издание на летния фестивал " Опера в парка ". В програмата под звездите са включени още " Пепеляшка " (16.06) и " Любовен балсам " (17.06), както и балетните представления " Зорба гъркът ", " Жизел " и други За най-малките са " Трите прасенца " и " Мечо пух ".
В парка на Военна академия " Г. С. Раковски ". Пълната стратегия и билети на: www.operasofia.bg.

До 16.06
Dolce vita. Десет нови италиански кино лентата от последните три години развеждат феновете из най-южните елементи на Италия и актуалните проблеми на Европа. Третото издание на Фестивал на италианското кино се организира в кино " Люмиер ". Вечерните прожекции са по две: едната е в 18:30, другата в 20:30. Билетите са 6 и 8 лева

15-17.06
Radio Gaga. За втора година Българското национално радио взема решение да покаже лицата зад гласовете, с които са привикнали слушателите, и провежда концерт в парка. Ще свирят Jeremy, Стефан Вълдобрев, Рут Колева, Биг бенда на БНР и други Диджей сетове са на диджеите Rawland и Marten. Ще има шатра на БНР.
На огромната поляна в Южния парк, вход свободен.

16-17.06
Белият заек. Второто издание нa дребния градски фест White Rabbit ще продължи два дни и две нощи. През деня сте поканени да видите и чуете Иво Димчев, Les Animaux Suavages, Edward Granger, 1000 Names, Clipper и други Детските събития са в утринните часове сред 10 и 12, когато от " Музейко " ще провеждат креативен работилници. А нощта на White Rabbit ще бъде озвучавана от Dada Disco в събота и Violeta & Julieta в неделя. В правата на улица " Иван Вазов " сред " 6-и септември " и " Раковски ", входът е свободен.

16-17.06
Две бири и музиката да свири. Фестивалът с ироничното наименование " Две-три бири " ще се организира за повторно в Пловдив. Целта му е да покаже многообразието на пивото, в това число и крафт вариациите. Тази година с още повече типове качествена бира и разнообразни тематични зони, място за отдих, музикално оформление и щандове с храна.

В региона Тютюневите хранилища, ул. " Екзарх Йосиф " 16, Пловдив. Начало 12 ч.

16-17.06
Последен валс? Тъкмо противоположното. Кралят на валса Андре Рийо ще гостува в София за два концерта. Наричат го по този начин поради триумфа да възроди валсовата музика на международно равнище. Най-новият му албум - Amore, излезе през ноември 2017 година Холандски цигулар, диригент и създател на оркестъра " Йохан Щраус ", Рийо е продал 40 милиона CD и е заемал 30 първи места в разнообразни ранглисти, има над 500 платинени награди, три типичен английски награди " Албум на годината ". Заедно с Андре Рийо идват още 60 музиканти.
В зала " Арена Армеец ", от 20:00 ч. Билети от 70 до 120 лева

17.06
Ден на бащата. Филми, отдадени на бащите и мъжките фигури в фамилията, в Дом на киното. Прожекции на " Тони Ердман ", " Пророкът ", " Нелюбов " и " После светлина ", " Да обичаш Пабло ".
Билет 8 лева

17.06
Business Run Varna. За първото издание на Business Run във Варна са се записали 15 тима от 12 компании. Всеки тим е от 4 души и всеки участник заобикаля 4 км, преди да съобщи щафетата на сътрудник. Събитието е благотворително и 30% от стартовите такси се подаряват за разнообразни дела. Тази година идеята е създаване на състезателен лагер на деца със спина бифида и хидроцефалия.
Начало 10:00 ч., маршрутът е в корабостроителната зона " Булярд ", елементи на: varna.businessrun.bg.

17.06
Пясъчно лято. Денят за най дребните в " Музейко " предлага разнообразни особено създадени игри за децата сред 1 и 3 години. Фокусът е върху игрите с кинетичен пясък. Дори детето да е в София и надалеч от морския бряг, пясъкът отново е покрай детските сетива и фикция. Играта с кинетичен пясък развива въображението, фината и груба моторика, както и тактилната сензитивност на детето, работи успокояващо и спомага умеенето за централизация.
Пълната стратегия на: www.muzeiko.bg.

До 18.06
Духовно пътешестване. Калоян Илиев–Кокимото продължава да изненадва. Този път в изложбата " Духовно пътешестване " показва 22 цифрови колажа, създавани в продължение на пет години. Дигитално обработени, въодушевени от пътувания из Европа, разпечатани на книжен притежател и канава две серии: " Съвременни икони " и " Духовно пътешестване ". Показват прехода на актуалния човек от тривиалното към сакралното.
Във Photosynthesis, Варна.

18-22.06
Летящата класна стая. Едноседмичен маратон по четене дружно със сугестопедично студио " Жива приказка " и " Къщата за четящи хлапета ". Поканата е за деца от 2 до 4 клас. Специално създадена система дава обещание да накара децата да заобичат наложителните описи за четене през лятото. Всяко произведение е оставено на учениците да го модернизират, пресъздадат в аудиоприказка, в анимация, да напишат ария по него, да изиграят спектакъл, да измислят негова реклама и слоган или да основават негово продължение.
В детска къща " Момо ", от 9 до 18 ч., цена 275 лева

19.06
Дишай - не дишай. Прожекция на кино лентата " Еверест без О2 " на Лио Дикинсън във връзка годишнината от триумфа на Хабелер и Меснер - 40 години от първото нанагорнище без О2 на най-високия връх в света, което слага началото на нова епоха в историята на алпинизма. Освен кино лентата ще има и къса презентация на австрийската експедиция под управлението на Волфганг Наирц. От 15-те български изкачвания 3 (или 20 на сто) са без О2 – на Христо Проданов, Дойчин Боянов и Христо Христов.
В залата на Betahaus Sofia от 19 ч.

19-20.06
Shape of my heart. За следващ път английският музикант Стинг ще зарадва почитателите си в България, само че този път с цели два концерта в Пловдив. Поради ограничавания брой на местата в Античния спектакъл – 3000, билетите са от 110 до 190 лева
Начало 21 ч.

До 20.06
Това е мое. Лични предмети и фотоси, обединени под заглавието " 89 пътя на миграцията " на българи, мигрирали отвън страната след измененията през 1989 година, някои от които към този момент завърнали се от чужбина, както и чужденци, открили се в България. Целта е да се открият другите нюанси на един натурален развой – миграцията. Част от интернационалния план Outcast Europe по стратегия " Европа за жителите ". Проектът се осъществя в България, Гърция, Македония, Сърбия, Чехия и Унгария и ще приключи с интернационална галерия в Атина.
В изложба Portrait

20.06
Ракиено време. Кръжоците на " Ракета ракия бар " от дълго време се пробват да ни убедят, че ракия се пие и през лятото. И този път барманите са приготвили лятна селекция, която включва и анасонови питиета.
Място на осъществяване - в прилежащия бар " Спутник ", начало 19 ч.

21.06
Say What You Want. Шотландската поп рок група Texas се чака да вдигне на крайници публиката в зала 1 на НДК с шлагери като Say what you want, Summer son, Black Eyed Boy и други Концертът е част от европейската обиколка на Texаs във връзка издадения през предходната година албум Jump on Board.
В зала 1 на НДК, начало 20 ч., билети от 55 до 120 лева

До 30.06
Взехте ли си хапчетата. Изложбата на плакати " Вземи моето хапче " на Аменун Женева и Стефан Чинов Take My Pill обръща внимание на детайли, лекуващи душата и тялото, забравени от хората, като връзката на индивида, природата и изкуството. Според художниците най-старото хапче е хубостта, следвана от обич, секс, фикция, музика, цвят, усет.
В изложба " Ракурси ".

Дейвид Боуи - пет основни години
Деветдесетминутен портрет през пет основни години в кариерата на Дейвид Боуи. Документалният филм предлага богат материал от невъобразим списък - от " Зиги Стардъст " до " Финият Бял херцог ". В изявленията с най-близките му сътрудници режисьорът Франсис Уотли изследва по какъв начин той се трансформира в икона на времето
Българска национална телевизия, 15 юни от 23:45 ч.

Мрак
Риалити поредност, в която трима непознати ще се подложат на трагично тестване в цялостен мрак, до момента в който се придвижват през праисторическа система от пещери и изоставени от епохи мини. Вдъхновена от рисковите сюжети за обучителни тренировки, провеждани от НАСА и специфичните сили, те би трябвало бързо да се опознаят, работейки в екип в затворените пространства.
Премиера по Discovery Channel, 17 и 18 юни от 22:00 ч.

Криптон
Какво би станало, в случай че Супермен в никакъв случай не се е появявал на бял свят, питат основателите на сериала. Две генерации преди унищожаването на родната му планета действието наблюдава Сег-Ел – дядото на именития Човек от стомана, който би трябвало да вземе решение на живот и гибел – да избави планетата си или да разреши тя да бъде унищожена, в случай че желае да резервира бъдещия си внук.
Премиера по HBO3, 15 юни от 19:25 ч., 16 юни от 20:00 ч., 17 юни от 11:25 ч
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР