Ако принципните обещания преди изборите се спазваха, столицата би могла

...
Ако принципните обещания преди изборите се спазваха, столицата би могла
Коментари Харесай

Каква щеше да е София, ако всеки кмет си бе изпълнил предизборната кампания

Ако кардиналните обещания преди изборите се съблюдаваха, столицата би могла да: 
1. На Орлов мост - изключително малко коли. Всичките създадени след 2012-та и единствено на посланици, едвам има за цвят и да вдъхват интернационален авторитет, луксозно-централен образ. Въздухът е по този начин чист и прелестен, че сред жълтите павета непрекъснато избиват тревички. Дълго поддържаната конкуренция сред София и Краков за най-мръсен въздух през зимата най-накрая е извоювана от поляците. 
2. Не Белград, който конкурентно се трансформира в посетител зона за хипстъреещи западняци, а София стартира да приютява балканските им разходки. Навсякъде по кафенетата са разпънати Mac-ове, на които работят предприемчиви хора под 30, почнали старт-ъпи, онази активност, при която в случай че не отвориш Мac-a в кафене и не стоиш най-вече във Фейсбук, до момента в който внимателно похапваш веганско кроасанче с бадемово мляко, в никакъв случай няма да се класираш напред. Тези хора работят от всяка точка на планетата, само че точката в този момент е наша. 
3. Когато вали дъжд " Солунска " не се трансформира в място за тренировки по кану-каяк, а " Графа " не създава шерливи клипчета за това по какъв начин се прави ремонт, при който се набити рискови колчета върху клатещи се плочки.
4. Добрата визия за софийска архитектура, останала в учебниците под названието " бухай всичко до всичко, батко ", се среща с най-малко минимално възприятие за хармония. Историческото наставление един исторически град да обособява личната си традиция, най-накрая се съблюдава. Докато се разхождат по някоя улица не ти се коства, че през 100 метра минаваш през четири Българии - царска и Яворова, безпардонно панелно-социалистическа, 2007-арски градеж от духа на авангарда на финансовата рецесия с неприятен материал и постпреходен корпоративен полунебостъргач на прът център.
5. Велоалеите да не прекъсват за по няколко километра, в които се постанова да караш с превъзбудени сетива, висок адреналин и концентрацията на шахматист, който вярно разчита всички рискове по градската дъска.
6. В Студентски град стартират да се появяват студентски неща - примерно една библиотека просто, някаква студентска библиотека. Знаем, че звучи прекомерно неуместно и опцията да се монетизират нови пространства за 54-та дискотека и 105-и фаст фууд наподобява прекомерно съблазнителна. 
7. Цените на парцелите стартират да попадат в някакъв, въпреки всичко предстоящ баланс, оттатък необятно разтворената ножица сред последно място в Европа по приходи и челно място по напредък на жилищата, комбинирани с въпреки всичко подходящ за споменаване празен жилищен фонд. Евтините брокерски хипнози, че заплатите порастват, а лихвите падат, стопира да се трансформира в мотив за нашибването на цени на око и " мина се психическата граница от 100 000 евро за двустаен апартамент ". 
8. Като казахме парцели - депутати и прочие земноводни стопират да получават четирикратни отстъпки за вип мезонети с енергийни псалмове и почтени конференции, на които се подвигат ръце и се афишира на неюридически квалифицираната аудитория, че в действителност не схваща по какъв начин " Всичко е законно ". 
9. Къщите на поетите и писателите, за които родители с маломерен разум възкликват след всяка матура, че измъчвали децата с " остарели " създатели, вземат да получават някакъв тип и да ти припомнят, че в миналото въпреки всичко тук се е разхождал цветът на нацията, към който имаш най-малкото естетическа отговорност. 
10. Борисовата градина не се трансформира незабележимо, година след година, в инфраструктурен план, в който дръвце след дръвце се оформя място за нови предприемчиви субекти, за които дребното зеленина е просто загуба на новобогаташка опция. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР