Шоковите цени от над 20 лева за килограм от тръпчивия

...
Шоковите цени от над 20 лева за килограм от тръпчивия
Коментари Харесай

Как се движат цените на храните? Джинджифилът поевтиня, но...

Шоковите цени от над 20 лв. за кг от тръпчивия корен джинджифил към този момент са в предишното. Цената на потребната храна и фалшификация се върнаха на предкризисните си равнища от към 7 лв. за кг, оповестява "Трафик ".

Подобен сюжет се разиграва и с лимоните, които към момента резервират цена от към 1 лв. повече, само че сезонът при тях не е за подценяване. Докато киселите плодове се намираха за към 2,5 лева за кг през зимата, през днешния ден цената им е 3,5 лева Все отново е надалеч от няколко седмичния взрив от 5 лв. килото.

Яйцата, които имаха нормалния скоро в дните преди и към Великден, също се върнаха на нормалните си цени от към 19-20 ст. за размер „ Л “, а през последните дни даже паднаха до 17 ст.

Последната седмица за първи път от близо 40 дни имаше понижение на тъй наречените потребителска кошница, която съставлява числово изражение на главните храни за семейството. От 88 лв., тя поевтиня до 84 лева Значи ли това, че извършването на покупки към този момент не е наранено от COVID-19? Категорично не. За съпоставяне – на 16 март кошницата е била 80 лв., а приблизително през 2019 е коствала 73 лв..

Това значи, че приблизително в магазина оставаме с повече от 10 лв. повече. Доходите обаче не са се нараснали, в противен случай – част от семействата са със мощно понижен бюджет и на фона на поскъпналия живот, резултира в мощно понижена покупателна дарба.

Най-много повишаване има в плодовете и зеленчуците, като чесънът да вземем за пример е още един образец за поскъпнали артикули. Независимо от това през последните 10 дни се записва сериозен спад в някой от сезонните плодове и зеленчуци като ягодите, които от 6,50 за кг паднаха под 4 лв. на едро. Домати и краставици също поевтиняха.

През последните дни сензитивна разлика в цените на главните хранително артикули няма. Пилешкото е поскъпнало до 4,07 за кг на едро, а свинското леко е поевтиняло до 9,67 лева

Като цяло обаче през интервала на изключителното състояние са поскъпнали артикули като захарта – с към 15 стотинки на кг, фасула с към 50 ст на кг, 10 ст за кг брашно, кашкавалът с към 1 лев за кг и други
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР