Обвиненият за убийството в Борисовата градина през юни 2015 година

...
Обвиненият за убийството в Борисовата градина през юни 2015 година
Коментари Харесай

Йоан Матев излиза от ареста за три дни, за да бъде опериран

Обвиненият за убийството в Борисовата градина през юни 2015 година Йоан Матев ще излезе за три дни от ареста, с цел да му се направи интервенция. Според показаните от отбраната му медицински Йоан Матев има туморно образувание на лявата подбедрица.
Съдът одобри здравната експертиза и постанови оперативната намеса да се извърши в УМБАЛ " Св. Анна ". Йоан Матев ще бъде в болничното заведение от 23 до 25 май.
Съдът разпореди и в случай че на Матев се постанова да продължи престоя си в лечебното заведение, незабавно да уведоми за това.

На днешното правосъдно съвещание бяха разпитани очевидци - главно съученици на Йоан.

Последният очевидец по делото - Калоян Михайлов означи, че е играл тенис на корт дружно с Йоан Матев и с брат му Марсел. Когато видял видеозаписа на бягството от парка не е предположил обаче, че това може да е Йоан Матев, тъй като в този регион имало и доста футболни почитатели. " Никога не ми е минавало през мозъка, че Йоан може да бъде упрекнат за осъществяването на такова закононарушение ", съобщи Михайлов.

По думите му нямало по какъв начин да каже на Столична дирекция на вътрешните работи, че този човек, който бяга от парка, наподобява на Матев, тъй като " това не е смешка работа " и по този метод може да сътвори непотребни грижи на хора, които в този миг не са били в Борисовата градина.

Той добави, че доста пъти е играл тенис с Йоан Матев, само че в никакъв случай не са били близки. " Когато играехме тенис дружно, той беше късо подстриган, нямаше брада и към момента нямаше тази мускулна маса, която има сега ", удостовери смяната у Йоан и Калоян Михайлов.

Предишните очевидци по делото също обясниха, че не са разпознали от видеоматериала обвинявания. Единият от очевидците си спомни обаче, че след появяването в учебното заведение две седмици след случая, Йоан Матев е бил с рана на главата.

Първият свикан през днешния ден очевидец по делото - братът на Йоан, Марсел Матев отхвърли да свидетелства против брат си.
Припомняме, че при ареста на Йоан Матев, повече от година след убийството, от полицията акцентираха, че точно Марсел е свидетелствал, че брат му е признал пред него за закононарушението.

Днешното правосъдно съвещание приключи и с разпореждане да бъде издирена Стефания Вълкова Вълкова посредством инспекция на всички записани в учебните заведения ученички с това име за образователния интервал от 2015 - 2016 и 2017 година

Припомняме, Йоан Матев беше упрекнат за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 година

Убийството на Георги беше осъществено измежду бял ден в парка, тъкмо против бариерите на двора на БНР. Момчето е имало среща с другари малко по-късно, а откакто е бил намушкан е съумял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Дни по-късно на уеб страницата си Министерство на вътрешните работи беше оповестен видеоматериал, показващ по какъв начин юноша бяга от региона на закононарушението. Полицията моли към жителите за подпомагане за изясняване на самоличността на бягащия хипотетичен причинител на убийството, защото дълго време убийството остана тайнственост.

Йоан Матев беше арестуван от полицията обаче чак при започване на 2017 година - близо година и половина след закононарушението. Според информацията, дадена от полицията, след закононарушението Йоан Матев и трансформирал напълно външността си, в това число е почнал и да тренира, с цел да натрупа маса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР