Отборът на Италия си осигури участие на Европейското първенство догодина,

...
Отборът на Италия си осигури участие на Европейското първенство догодина,
Коментари Харесай

Италия продължи своя рейд и вече е на Евро 2020

Отборът на Италия си обезпечи присъединяване на Европейското състезание следващата година, откакто надви над Гърция с 2:0. Головете за отбора, воден от Роберто Манчини, означиха Жоржиньо от дузпа в 63-ата и Федерико Бернардески в 78-ата минута.

Домакините започнаха добре дуела, само че първата заплаха беше пред тяхната врата, когато в 12-ата минута Димитриос Лимниос насочи удар от близко, само че Джанлуиджи Донарума съумя да се намеси уверено.

В 29-ата топката стигна до Николо Барела, само че той стреля неопределено.

Десет минути по-късно Чиро Имобиле насочи изстрел от добра позиция, само че бе блокиран.

В 43-ата минута Леонардо Спинацола също опита шанса си, само че около вратата.

Федерико Бернардески насочи първия изстрел през втората част, който обаче не откри задачата.

В 55-ата минута Лоренцо Инсиние опита удар от воле, само че не откри добре топката и не съумя да насочи първокласен изстрел.

Пет минути по-късно гостите проведоха най-хубавата си офанзива досега. Те хванаха на контраофанзива „ Скуадра адзура “, Зека напредна отляво, мина около бранител и подаде на Ефимис Кулурис на задната греда, само че той не съумя да вкара в опразнената от Донарума врата.

В 63-ата минута Италия излезе напред в резултата. Защитник на гостите спря с ръка удар по посока на вратата и съдията Сергей Карасев уточни бялата точка. Жоржиньо застана зад топката и бе прецизен - 1:0.

В 72-ата минута Лоренцо Инсиние стреля от надалеч, който мина до гредата, само че в навън.

Шест минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Федерико Бернардески стреля по земя от границата на наказателното поле. Топката мина през няколко играчи и влетя в мрежата - 2:0.

В 86-ата минута Инсиние можеше да повиши на 3:0, само че изстрелът му мина около вратата.

С тази победа Италия продължава страхотната си форма и е с цялостен актив от 21 точки и не може да бъде преместен от върха. Гърция пък съвсем изгуби шансове за Евро 2020. Те би трябвало да завоюват и трите си дуела до края и отново няма да бъде несъмнено присъединяване им.

След три дни Италия гостува на Лихтенщайн, който завоюва точка вкъщи против Армения, а Гърция приема вкъщи Финландия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР