В 13:40 часа в петък, по-малко от ден след срещата

...
В 13:40 часа в петък, по-малко от ден след срещата
Коментари Харесай

Имаме новина! Бедстваща катерица се покатери на дърво


В 13:40 часа в петък, по-малко от ден след срещата на върха на Европейски Съюз в София, организация " Фокус " начена тематика със заглавие, маркирано в алено, т.е. става дума за нещо в действителност значимо: " Агенция " Фокус " алармира на тел. 112 за бедстваща катерица на ул. " Султан тепе " в столицата ".

Текстът на новината гласи:

" Агенция " Фокус " алармира на телефон 112 за бедстваща катерица на ул. " Султан тепе " в столицата. Сигналът бе подаден в 13.15 часа, като от централата увериха, че ще го предадат към зоополицията. Животното бе нападнато от котка, която към този момент е хваната. Към момента катерицата се е качила високо на едно дърво и евентуално е ранена ".

Последва продължение в 15:37 часа. Заглавието отново е в алено:

" Аварийно-спасителното звено на Столичната община дойде на ул. " Султан тепе ", с цел да окаже помощ на катерицата "

Текстът на новината гласи:

" Аварийно-спасителното звено на Столична община дойде на ул. " Султан тепе ", с цел да избави бедстващата катерица, която по-рано денем бе нападната от котка, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". Спасителите ще употребяват в акцията стълбa и ще бъдат обезопасени с ръкавици.

Очаквайте детайлности ".

Читателят не трябва измамен. Подробностите идват много бързо – в 15:56 часа: " Аварийно-спасителното звено прекрати избавителната акция за катерицата, съгласно тях положението ѝ е положително ".

" Аварийно-спасителното звено прекрати избавителната акция на катерицата, съгласно тях положението ѝ е положително, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". Главният експерт в Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община Веселин Мустаков, който е част от екипа отзовал се на място, изрази мнение, че катерицата може би се намира в шоково положение след нападението на котката. " Като изправихме стълбата, тя побегна нагоре. Предполагам, че ще се оправи и няма да загине. Ние в тази ситуация нищо не можем да създадем, тъй като стълбата е ниска. Дори да имахме по-висока стълба горе на тези тънки клони човек не може да се качи ", сподели Мустаков и изрази вяра, че катерицата ще оживее. " Почти 100% съм сигурен, че катерицата ще оживее ", съобщи Мустаков ".

Тази вест бе челна за Агенция " Фокус ".

Ексклузивното отразяване на драма с катерица на дърво, където е естественото й обитание, повдига няколко въпроса и дава някои отговори.

Легализираха ли марихуаната, а ние да сме го пропуснали около срещата на върха в София? Дано е това. Ако не е марихуана или нещо от рода, останалите разновидности не са по никакъв начин положителни за всички ни.

Другият въпрос е: Обръща ли внимание Столичната община единствено на неща, написани в медиите? Подавали сме много сигнали като редови жители за големи тежки клони, надвиснали рисково над детски площадки с капацитет да убият същества разнообразни от катерица, само че в продължение на няколко седмици информацията е стояла в нейната система като " обработва се ".

Иначе, и ние се надяваме нападната катерица да е добре. Чудим се какво е станало с котката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР