Вечерта на 14-ти юни ще запомним не само с победата

...
Вечерта на 14-ти юни ще запомним не само с победата
Коментари Харесай

Излезе новата Windows 10 17692 с редица важни промени

Вечерта на 14-ти юни ще запомним освен с успеха на Русия против Саудитска Арабия на Световното по футбол, само че и с излизането на нова тестова версия на операционната система Windows.
Това е Windows 10 build 17692 и се популяризира в цикъла Skip Ahead, в границите на програмата Windows Insider. Направени са редица огромни промени.
SwiftKey


В тази компилация се появи клавиатурата Microsoft SwiftKey, която до момента бе налична единствено за Android и iOS. Засега тя поддържа британски, съветски, френски, италиански, испански и португалски езици. Сега към този момент SwiftKey ще подсказва думите и ще даде опция за набиране на текст без отделяне на пръста от екрана и за Оценка за съвместимост Windows.
Подобрения в Microsoft Edge
Въведени са нови настройки, благодарение на които може да се укаже кои уеб сайтове и по кое време могат автоматизирано да възпроизвеждат тон и/или видео. Тази функционалност в бъдеще ще бъде разширявана.

Подобрен е WebDriver. От тази версия нататък, се опростява тестването на Microsoft Edge благодарение на WebDriver. Той е станал част от операционната система и към този момент не се постанова никакво ръчно инсталиране.
Мащабиране на текста


Най-после се завърна опцията за нарастване и понижение на систематични шрифт. Възможно е мащабирането на текста в операционната система, във Win32 приложенията и в UWP.

Това значи, че е допустимо увеличението на шрифта в старт менюто, във файловия управител и така нататък, без да се постанова мащабиране на системата.
Промени в геймърския режим


Геймърският панел, появил се с Redstone 4, е претърпял редица доста положителни промени.

Цялостно ръководство на аудиото. Възможна е смяна на силата на звука по дифолт, допустимо е неговото изключване, може да се настройва звука на работещите приложения.

Визуализация на продуктивността. Показва се броя фрагменти в секунда, натоварването на процесора, натоварването на видеокартата или на графичния ускорител, равнището на оперативната памет и други.

В геймърския режим се е появила нова алтернатива, подобряваща геймплея. При прекалено много фонови процеси, потребителят може да кликне върху специфична иконка за разпределение на ресурсите, като след оптимизацията, по-голямата част от тях стартират да се употребяват от играта.



Има усъвършенстване на вградената търсачка, на екранния диктор, на Windows Mixed Reality и други. Оправени са доста бъгове, оповестен е лист с бъговете, които следва да бъдат оправени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР