Отказалият се от участие в националния отбор на България капитан

...
Отказалият се от участие в националния отбор на България капитан
Коментари Харесай

Ивелин Попов: Казаха ми, че на 32 съм стар за националния

Отказалият се от присъединяване в националния тим на България капитан Ивелин Попов даде просторно изявление за формалния уебсайт на Ростов. В него той приказва за това свое решение, за усещанията си от съветското състезание, за какво Ростов е по-специален тим за него, както и за съотборниците си и, несъмнено, за върлуващия ковид, който спря спортния живот по целия свят.

" Много дълго мислех върху решението да спра и разбрах, че е належащо. Много хора в България мислят, че е време да се даде път на младите. Някои ми гледат паспорта и споделят, че 32 години към този момент са доста за националния тим. Аз работих с най-хубавите треньори в Русия и нито един от тях не гледаше паспорта. Ако ти постигаш резултати- какво значение има? Но има хора, които мислят по различен метод. Няма проблеми, аз няма да приказвам неприятни неща за тях. На всички им благодаря, споделя Ивелин.

Следващият въпрос е, че той е един от най-ярките български футболисти сега и какво тъкмо го стимулира, на което Попов отвръща: " Мотивира ме Ростов, нашите почитатели и фамилията ми. Имам вътрешна мотивация, която сега ми е задоволителна. Искам да реализира допустимо най-хубави резултати с Ростов. Целият клуб и последователите ни заслужават тази година да стигнем до европейските шампионати. Вярвам, че ще създадем всичко належащо това да се случи. Сега психически ни е тежко, тъй като не знаеш по кое време шампионатът ще бъде обновен и ще може да се играе. Малък плюс за нас е това, че предходната седмица тренирахме. Знам, че по-голямата част от тимовете от съветската Висша лига към този момент две седмици са в пауза, споделя Ивелин Попов във връзка обстановката в тима. " Когато стопираха шампионатите в Европа, чаках това да стане и в Русия. Отнасям се към цялата тази обстановка с схващане. Важното сега е здравето на хората, а ние просто чакаме по кое време ще излезем на терена.

" А дали ще се доиграват шампионатите, считам, че всяка страна сама би трябвало да реши съгласно обстановката. Колко са заболелите, какво е равнището на заплаха за жителите. Решението би трябвало да се вземе съгласно това. Но в случай че приказваме за съветската Висша лига, аз желая да доиграем сезона. Но нищо не зависи от нас, ще забележим по какъв начин ще се развива обстановката.

" Подобно спиране след три месеца зимна пауза преди този момент е сериозен минус за футболистите. Готвехме се за пролетта, видяхте и какъв брой аудитория имаше на първите два домашен мача имаше сумарно 70 хиляди души. Не знам за мач без аудитория. Неотдавна гледахме Ювентус- Интер. На терена са международни звезди, а без аудитория имаш чувството, че играят контрола, споделя още Ивелин Попов. От месец октомври 2019-а година Попов е капитан на Ростов. Въпросът е дали лентата е спомагателна отговорност и мотивация.

" Ако приказваме за моята кариера, то аз съм бил капитан и в младежкия и в националния тим на България. А също по този начин и в клубовете, в които съм играл. За мене е голяма чест и отговортност да бъда капитан на Ростов. Това значи, че треньорският щаб и тимът ми се доверяват, а това е доста висока оценка.

" За да бъдеш капитан, най-важното е да си почтен и виновен. Когато излизаш с лентата на терена, ти би трябвало да даваш образец с дейностите си. Трябва да даваш всички свои сили, с цел да реализира тимът резултат, да поведеш момчетата след себе си, споделя Ивелин Попов за новата си роля на терена при жълто-сините. През октомври когато чества рождения си ден, Ивелин Попов кани целия тим. И хората го правят оценка като нещо, което не се случва доста постоянно.

" Да ви кажа почтено, за първи път върша такова нещо. Никога не съм отбелязвал толкоз огромно рождения си ден. Знаете ли, когато пристигнах тук, усетих, че има нещо изключително в този тим. Винаги ще го помня този рожден ден. Наистита Ростов е специфичен тим за мене, споделя още софиянецът. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР