Руските военни от подразделението за радиационна, химическа и биологична защита

...
Руските военни от подразделението за радиационна, химическа и биологична защита
Коментари Харесай

Зрелищно ВИДЕО: Руски военни тренират ликвидиране на коронавируса

Руските военни от подразделението за радиационна, химическа и биологична отбрана организират обучение от 25 до 28 март по локализация на закани, свързани с разпространяването на рискови инфекции и най-много - ковид.

В медиите попадна и видео от учението.




"Цел на инспекциите е повишение равнището на подготвеност на подразделенията за решение, при положение на нужда на дилемите, свързани с битката с коронавирусната зараза ", изясняват от щаба.

Пикът на заболелите от ковид в Москва може да настъпи идната седмица. Това твърди шефът на Центъра за палеативни грижи на Московското здравно ръководство Денис Проценко, който е и основен доктор на болничното заведение в Комунарка.

Той посочи, че „ това ще бъде в средата - края на идната седмица “ (1-5 април). В същото време Проценко сподели, че преди този момент е планувал пик на болните в края на тази седмица.

Медикът означи, че не смята за непотребни ограниченията за битка с разпространяването на заболяването. „ Колкото повече ограничения за обществена изолираност и карантина подхващаме за себе си, толкоз по-ефективни ще бъдат те “, сподели той.

На 25 март съветският президент Владимир Путин по време на послание към нацията разгласи идната седмица за неработна, като резервира заплатите за руснаците. Почивните дни ще продължат от 28 март до 5 април. Това ще понижи разпространяването на ковид, считат управляващите в Русия.

В Москва тези дни би трябвало да бъдат затворени кетъринг - компаниите, градските паркове, комерсиалните центрове. Кметът Сергей Собянин изясни това с обстоятелството, че в тази обстановка жителите би трябвало да стоят у дома и да не вървят на открито, където биха могли да се заразят.

Според последните данни броят на инфектираните с ковид в Русия надвишава 800 души, доказани са два смъртни случаи от ковид.

Повечето от инфектираните - 546, са в Москва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР