Цената на златото тази сутрин слабо се понижава, защото инвеститорите

...
Цената на златото тази сутрин слабо се понижава, защото инвеститорите
Коментари Харесай

Златото и доларът поевтиняха слабо

Цената на златото тази заран едва се намалява, тъй като вложителите избират да фиксират своята облага, демонстрират данните от търговията, написа debati.bg.

Към 8.00 часа българско време цената на априлския фючърс на златото на нюйоркската борса Комекс спадна с 0,41% или със 7,55 $ до 1643,9 $ за тройунция, майският фючърс на среброто набъбна с 0,49% до 14,742 $ за унция.

Инвеститорите избират да фиксират облагата си преди почивните дни. Тази седмица цената на благородния метал набъбна с съвсем 9% с помощта на неприятните данни за безработицата в Съединени американски щати и ограниченията за стимулиране на стопанската система, подхванати от Федералния запас.

Курсът на $ също потегли надолу тази заран на фона на намалялото търсене на валута поради новите стопански тласъци.

Към 7.30 часа българско време курсът на $ по отношение на йената се намали до 108,45 йени за $ от равнището от 109,58 йени. Курсът на еврото нарастна до 1,1058 $ от равнището 1,1028 $ за евро.

Отслабването на $ провокира понижаването на търсенето на валута поради новите ограничения за стимулиране, които подхващат централните банки на разнообразни страни. Тези ограничения успокояват вложителите, приключват разпродажбите на фондовите пазари, провокирани от пандемията от ковид.

Лидерите на страните от Г-20 дадоха обещание да вложат над 5 трилиона $ в световната стопанска система за поддръжка на страните, с цел да се смекчат обществените, икономическите и финансовите последствия от пандемията.

Сега играчите на пазара чакат, че Камарата на представителите на Конгреса по-късно през днешния ден ще гласоподава пакета от финансова помощ в размер на 2 трилиона $. В сряда законопроектът беше утвърден единомислещо от американския Сенат.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР