automedia.investor.bgСпирачките са сред най-важните части в автомобила и има причини

...
automedia.investor.bgСпирачките са сред най-важните части в автомобила и има причини
Коментари Харесай

Защо не трябва да купуваме най-евтините накладки

automedia.investor.bg

Спирачките са измежду най-важните елементи в автомобила и има аргументи за какво не би трябвало да се пести при тях

Време за нови накладки? Евтиният комплект в кварталния магазин за авточасти може да наподобява изкушаващо, само че има причина той да е на ниска цена. Джейсън Фенске от Engineering Explained направи в детайли видео, в което се изяснява за какво най-евтините накладки не си заслужават. Видеото си заслужава деликатното гледане.

Фенске употребява услугите на производителя NSR, с цел да получи достъп до модерните машини на компанията, основани особено за експериментиране на спирачни накладки. Той съпоставя пет типа накладки, предлагани за еднакъв автомобил – преференциални следпродажбени, междинен клас следпродажбени, висококачествени следпродажбени, накладки на NSR и истински накладки на производителя на автомобила.

С потребление на графики за разбор на отношението сред мощ на напън педала, температура и коефициент на търкане Фенске открива, че най-евтините са най-непостоянни и с най-лошо показване от всички. Оригиналните и накладките на NSR се показват най-добре, като обезпечават нюх от педала и спирачна мощ.

Фенске продължава сравнението при симулирани тежки зимни условия. Както може да се чака, най-евтините не се оправят добре като върху тях и спирачния диск се образува наслойка. Другите два следпродажбени избора също не се показват изключително добре, само че истинските и NSR-накладките с безпроблемно показване.

Най-интересен резултат се получава в теста за здравина на отрязване, в който накладките са сложени в машина, изчисляваща силата, нежна за обособяване на триещия пласт от задната пластина. Евтините и междинния клас накладки се показват най-добре, измествайки от върха висококачествените следпродажбени, истинските и тези на NRS.



Снимка: Engineering Explained

 

Още по тематиката:

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР