Питали ли се някога защо най-добрите ви приятели ви разбират

...
Питали ли се някога защо най-добрите ви приятели ви разбират
Коментари Харесай

Защо близките приятели „четат“ мислите ни?

Питали ли се в миналото за какво най-хубавите ви другари ви схващат както никой различен? Колко пъти сте имали възприятието, че те " четат " мислите ви?

 
Науката може да ви предложи пояснение, написа списание " Нейчър къмюникейшънс ". Изследване на експерти от колежа " Дартмут " в Съединени американски щати изяснява евентуалните аргументи за мозъчния синхрон сред другари.
 
За задачите на изследването на участниците са показвани клипове, до момента в който мозъчната им интензивност е изследвана със скенер. Скенерните изображения са посочили, че колкото по-близки са двама души, толкоз по-сходна е мозъчната им активност.

 приятелки ThinkStock/Getty Images
Специалистите са открили, че при околните другари се задействат идентични зони в мозъка, отговарящи за мотивацията, вниманието и преценката. По резултатите учените даже са могли да познаят кои от участниците са другари.-->
 
Проучването повдига два основни въпроса - дали хората търсят другари, които мислят като тях, или с течение на времето близостта ги уеднаквява. " Мислим, че се случват и двете неща ", споделя Адам Клайнбаум от изследователския екип.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР