На редовно заседание, проведено на 1 юли 2020 г., Комисията

...
На редовно заседание, проведено на 1 юли 2020 г., Комисията
Коментари Харесай

Заради конфликт на интереси: Директорът на РЗИ-Стара Загора отнесе 10 бона глоба

На постоянно съвещание, извършено на 1 юли 2020 година, Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) одобри решение за определяне на спор на ползи във връзка с доктор Златина Нанева – шеф на Регионалната здравна ревизия в Стара Загора, оповестиха от комисията.
Производството против нея е почнало по сигнал, в който се твърди, че брачният партньор й е притежател на приют („ Хоспис – ЗН “ ЕООД), а паралелно с това, в качеството си на длъжностно лице, тя е и шеф на чиновниците на РЗИ – Стара Загора, които правят надзор на активността на приюта и на негови конкурентни обекти.
Служебните отговорности на Нанева се показват в управление, организация, надзор, съгласуваност и доклад на осъществяването от чиновниците в инспекцията. Тя годишно със своя заповед разпорежда инспекции на обекти, подлежащи на държавен здравен надзор. Сред тези обекти е и приютът, чийто едноличен притежател и шеф е нейният брачен партньор.
От събраните в хода на производството доказателства е открито несъмнено, че всички инспекции на „ Хоспис – ЗН “ се правят от директно подчинени на нея чиновници., които не са открили нарушавания в интервала 2017 – 2019 година По отношение на конкурентен приют при осъществени инспекции са давани наставления за премахване на установени нередности.
Установено е, че в интервала 2017-2019 година, Златина Нанева е имала благоприятни условия за практикуване на въздействие върху всички чиновници в ръководената от нея здравна ревизия. Тези благоприятни условия са употребявани в частен интерес на обвързваното с нея лице – нейният брачен партньор, като в следствие е осъществена нематериална полза, изразяваща се в помощ за работа на приюта и отбягване на наказания.
С решение на КПКОНПИ, на доктор Нанева е наложена санкция в размер на 10 000 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР