По-рано днес ви съобщихме, че Activision и Bungie обявиха в

...
По-рано днес ви съобщихме, че Activision и Bungie обявиха в
Коментари Харесай

Започва разследване срещу Activision

По-рано през днешния ден ви съобщихме, че Activision и Bungie оповестиха в края на предходната седмица, че се разделят след близо десетгодишно партньорство.

Gamewatcher обаче оповестява, че Activision ще станат обект на следствие, а повода е, че акционерите са почнали да губят пари и се търси провинен за това. Както ви съобщихме по-рано, скоро след анонса за раздялата сред двете компании, акциите на Activision се сринаха. Малко преди формалното изказване, те се търгуваха за малко над $51. В момента са надалеч от това. Веднага след направения анонс, те се сринаха под $46, а сега се търгуват за малко над $47. Макар и това на пръв взор да не наподобява нещо трагично, в динамичния бизнес свят, това евентуално значи десетки хиляди в загуби.

Преди девет години Activision подписват с Bungie контракт за 10 години за създаването на видеоигра, станала по-късно това, което през днешния ден знаем като Destiny. Макар и медията да споделя, че към момента детайлности към повдигнатото следствие към момента да няма, съгласно Gamewatcher, това, с което са се заели да ревизират юридическата адвокатска фирма The Pomerantz е дали Activision не са скрили от своите вложители информация по отношение на проектите на Bungie. Все отново, компанията има партньорски контракт за още една година, а въпросните вложители са правели вложенията и въз основата на това сполучливо продължително съдействие. В същото време, Activision продължава да продава дялове в компанията, привличайки доверие въз основата на работата на Bungie и това, което студиото реализира с Destiny, актив на Activision, който също се чака да премине в ръцете на разработчика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР