При разследване по досъдебно производство е установено, че с оправомощен

...
При разследване по досъдебно производство е установено, че с оправомощен
Коментари Харесай

Зам.-министър е дал съгласие за превоз на 25 000 тона отпадъци от Италия

При следствие по досъдебно произвеждане е открито, че с оправомощен заместник-министър на околната среда и водите е обещано единодушие за трансграничен транспорт на 25 000 тона боклуци от Република Италия. Това оповестиха от Прокуратурата.

В хода на осъществените процесуални дейности на площадка в гр. Плевен са открити голямо количество боклуци, част от тях - в бали с нарушена целокупност на опаковката. Изяснено е, че за тази площадка сдружението, което я употребява не разполага със уреди за отнасяне на боклуци, обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени служащи по трудов контракт.

В сходство с реда открит в Законa за ръководство на отпадъците и след известяван от наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Плевен, основният прокурор сезира министъра на околната среда и водите с искане за обновяване на производството по издаване на разрешението за трансграничен транспорт, заради открито значително нарушаване на условие за правомерност.

Въз основа на разкритото съответно нарушаване, при издаването на решението за единодушие за трансграничен транспорт, основния прокурор разпореди на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши инспекция и предприеме нужните законосъобразни ограничения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР