Македонският премиер Зоран Заев заяви, че вярва в успеха на

...
Македонският премиер Зоран Заев заяви, че вярва в успеха на
Коментари Харесай

Заев: Трябва да се гордеем с постигнатия Договор с Гърция

Македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че има вяра в триумфа на Договора сред Република Македония и Гърция за разрешаване на разногласието за името.

" На днешното държавно съвещание приехме отчета за постигнатия Договор за разрешаване на гръцко-македонския спор за името и стратегическото партньорство. Силно имам вяра в този Договор, тъй като с ясното признание на идентичността на македонската нация дефинитивно затваряме този въпрос. В същото време даваме бъдеще на страната ни. Това държавно управление на Република Македония би трябвало да се гордее с това решение. С него ние написахме нова страница в историята на родината си ", написа в личния си профил Зоран Заев след приключването на държавното съвещание.

Преди 73-то държавно съвещание кабинетът на Заев декласифицира контракта с Гърция за името на страната. Договорът се назовава „ Крайна конвенция за решение на разликите, разказани в резолюции 817 и 845 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за прекъсване на действието на Временната конвенция от 1995 и за определяне на стратегическо партньорство сред страните “.

Все още не е конкретизиран денят на срещата сред министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас, в който ще бъде подписан договорът, само че през днешния ден ще има точна информация за датата и мястото на срещата, заяви представителят на държавното управление Миле Бошняковски. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР