Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

За Борисов Цацаров е умен, а Гешев – оперативен

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Кой какъв брой добре познава Сотир Цацаров и Иван Гешев, какви са медиите в Америка и за какво е добре за България Борисов да е край камината в Белия дом, какво не знае Путин за „ Турски поток “ – по тези и по доста други тематики се разноски българският министър председател довечера в предаването „ Лице в лице “ по БиТиВи.

По въпроса за новия основен прокурор Борисов напряко се накара на водещата, че ги поставя под общ знаменател итвърди, че и двамата оглавяват репресивни органи в страната. „ Откъде познавате вие Цацаров и Гешев, кой ваш редактор ги познава персонално, та коментирате и казвате, че са от един тим “, тросна се министър председателят.И обясни: " Ролята на Сотир Цацаров и Иван Гешев не е да бъдат положителни хора. Какво неприятно има Сотир Цацаров да поеме КПКОНПИ? Вие също сте работили в двете национални малките екрани. Това не е ли спор на ползи? Цацаров е доста грамотен човек и може да победи всеки един в дебат. Гешев е израснал доста повече в оперативната работа и съгласно мен ще работи доста добре с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, което е значимо за прокуратурата “.

„ Аз съм подкрепил най-вече Лозан Панов. Питайте го него. Той идваше постоянно при мен. Аз не съм двуличник. Представете си, че съперник на Иван Гешев беше Данаил Кирилов. Кой различен да издигнем - Мая Манолова? “, продължи да брани избора на нов прокурор Борисов.

Коментира и правосъдния министър и за какво ГЕРБ не са издигнали собствен претендент за правоприемник на Цацаров: „ Данаил Кирилов е най-хубавият правист в нашите редици. И какво щяхте да ме питате през днешния ден? Защо член на ГЕРБ стана основен прокурор? Другият добър избор щеше да е Емил Радев, само че и той е евродепутат от ГЕРБ и щяхте да ми задавате същите въпроси. Огледал съм и други, само че ги мързи, не им се работи “.

„ Омръзна ми на мой тил всякакви хора да заемат постове и след това да приказват нелепости. Говоря за Мая Манолова, Христо Иванов “, ядоса се Борисов. И не пропусна да „ захапе “ президента Румен Радев и по тази тематика: „ Братът на Иван Гешев е персонална защита на президента Румен Радев, той има директна връзка, там се прегръщаха. Радев нямаше с какво да влезе в новините, до момента в който ние бяхме в Съединени американски щати и по тази причина върна указа. Висш съдебен съвет два пъти с 20 на 4 гласа взеха отново същото решение. Нито Радев, нито Борисов разбираме от това, има експерти, които са там и избират “.

„ Аз съм демократ, не претърпявам някой да ми кляка на колене “, отсече той за рухването на колене пред президентството от страна на съперниците на Гешев.

Борисов изясни, че ГЕРБ няма да вземат участие в консултациите, които приготвя президента за промени в Конституцията, свързани с пълномощията на прокуратурата.

" Президентът Радев, когато си направи партия и влезе в Народното събрание, тъй като ние сме парламентарна република, тогава може да приказва за промени. Аз не бях склонен с някои неща преди време, направих си партия и влязох в ръководството. Това да направи и президентът Радев. Да влезе в Народното събрание и да трансформира Конституцията. Няма да участваме в неговите съвещания. Това е следващ опит да угажда на Българска социалистическа партия. Те са от една партия. За мен е доста по-важно мнението на Венецианската комисия и ще се преценявам с него ", отсече министър председателят.

Борисов обаче щял да направи „ ексклузивен Министерски съвет и ще приема всички рекомендации на Венецианската комисия “.

Темата за визитата му в Белия дом от предходната седмица най-вече разчувства премиера и той се оживи. „ Да си на камината в Белия дом дружно с президента Тръмп и то в компанията на неговия заместител и на държавния секретар - това е доста добре ", е заключението на Бойко Борисов. Водещата го попита това посещаване ли е най-важното външнополитическо събитие за годината за него. И министър председателят заизрежда: „ Аз имам доста значими срещи. За първи път бях в Саудитска Арабия. Никой не беше стъпвал там. За първи път бяхме и в Кремъл. За първи път бяхме на доста места – Корея, Япония. За първи път тук пристигна японския министър председател. Много можем да се хвалим в тази сфера! “

После обясни каква е обстановката с медиите в Съединени американски щати и за какво в България е по-добре: " Видях ролята на малкия екран, на медиите. Винаги дават президента Тръмп с едни изкривени физиономии, с едни дупки по бузите. Всъщност е един извънредно приветлив, крепък, здрав, доста с еластичен разум човек, доста прелестен, два часа минаха като една минута. Просто не можах да допускам, че това е индивидът, който толкоз пъти съм гледал и съм се чудил по какъв начин би могъл да е на този пост. А той е един извънредно приветлив човек. Уникален! Беше толкоз квалифициран по всички тематики и ме разбра ". " Не са доста българите, които са посрещани с 21 топовни салюта! Беше ми драго поради България! ", сподели още Бойко Борисов. " Беше ми драго, поради тоя народ, който да, през какво ли не е минал, само че сме го постигнали “, повтори Борисов.

Борисов благодари на държавния секретар Майк Помпео, който доста добре бил подготвил президента Тръмп.

" Свободата на медиите в България е доста огромна. Във Вашингтон гледах по какъв начин се бутаха, викаха и крещяха медиите. Стана ми жалост за президента Тръмп. Кажете ми тук коя вест не е достигнала до медиите? Няма значение неприятна или добра за ръководещите. Всичко излиза на бял свят “, направи своя разбор на обстановката Борисов. „ Писна ми да чувам, че в България няма независимост на словото. Това е повода през вчерашния ден да беседвам 2 часа с " Репортери без граници ". Искам да ми се дадат обстоятелства. Дайте една вест, която не е излязла по медиите. Олигарси си направиха медии и в този момент настояват, че са издатели и проверяващи публицисти и не могат да бъдат пипани. Аз като приключа с политиката, ще си направя уебсайт и ще кажа, че съм проверяващ публицист и никой няма право да ме пипа “, продължи по тематиката Борисов очевидно нервиран.

Премиерът разяснява и оставката на обществения министър. " Бисер Петков въобще не се справяше със дилемите си. Беше отдавана за махане. Не инцидентно и още 5 млн. лв. ще налеем за обществените служащи. Петков не се справяше, това е “, натърти Борисов.

„ Виждате и през днешния ден махнахме регионалният шеф на Перник. Махнахме и шефа на ВИК-Перник. Като са спали и не са правили работа, в този момент понасяме отговорност. Защото е хубаво да се пречисти водата и да търсим различен източник, дал съм задания и освен това безводие ще строим язовири, а 10 ремонтираме главно ", продължи да коментира кадровата си политика министър председателят.

Много се ядоса и на новината за рецензиите на съветския президент Владимир Путин към строителството на „ Турски поток “ от българска страна.

„ Информацията на Путин е остаряла! България не бави строителството на " Турски поток "! Добре пристигнал е, като пристигна, ще види, че строим с по 5 км дневно “, отсече Борисов по адрес на съветския водач.

И разви своята доктрина за думите на Путин: „ Сигурно не им е прелестно чисто политически, че България е толкоз мощен, предан член на НАТО и Европейски Съюз “.

„ Вече имаме към 150 километра, които сме изкопали, поставят тръби и строят сега. Бяхме преди няколко седмици със сръбския министър на енергетиката. Така че към този момент сме на 140-150 километър. Припомням, че открихме връзката на Турция с „ Турски поток “, която на територията на България се споделя „ Балкански поток “ с всички измервателни подстанции, с всички нови компресорни станции “, в детайли обясни по какъв начин върви строителството на газопровода на българска територия министър-председателят. Ако имало закъснение, това било поради условия на Европейски Съюз.

„ Ако и аз бяха работил по този начин, както Българска социалистическа партия, когато бяха на власт и Драго Стойнев - министър, тогава пристигнаха от Брюксел и споделиха за наказателна процедура поради корупция, погрешно извършени публични поръчки и планът се стопира. В момента всички споделят: „ Браво! България строи „ Балкански поток “, строи интерконектора с Гърция “, не спря да се брани по тематиката Борисов.

Бойко Борисов сподели още, че президентът на Русия Владимир Путин е добре пристигнал да види с очите си с каква скорост се строи „ Турски поток “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР